RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Tidligere toppsyklist innrømmer dopingbruk

Sist oppdatert:
Dopet seg systematisk fra 1999 til 2006.

Klier var lagkamerat med blant andre Thor Hushovd i tre sesonger fra 2009 til 2011, da de begge kjørte for Cervélo Test Team og senere Garmin-Cervélo.

Da Klier la opp etter 2012-sesongen etter 17 år som profesjonell sykkelrytter påtok han seg rollen som sportsdirektør i Garmin-Sharp.

Den tidligere klassikerspesialisten og Gent-Wevelgem-vinneren innrømmer systematisk bruk av ulovlige midler og metoder i perioden 1999 til 2006.

Ifølge en pressemelding fra det amerikanske antidopingbyrået (USADA) innebærer dette bruken av EPO, kortison, veksthormoner og blodoverføringer.

Klier er nå suspendert i seks måneder og får alle resultater i perioden 1999-2006 strøket. Det betyr at tyskeren beholder seieren fra Gent-Wevelgem (2003 )og andreplassen fra Flandern rundt (2005).

- Både hjertet og hodet forteller meg at det å si sannheten om fortiden min til rette myndigheter vil bidra til at sporten jeg elsker beveger seg videre i riktig retning, sier Klier i en pressemelding ifølge Cyclingnews.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere