Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Vålerenga- og Molde-trener Gunder Bengtsson er død

Sønnen bekrefter dødsfallet overfor Göteborgs-Posten.

Gunder Bengtsson er død, 73 år gammel.

Sønnen til den tidligere fotballtreneren bekrefter dødsfallet overfor Göteborgs-Posten. Den svenske avisen skriver at Bengtsson sovnet stille inn fredag, etter lengre tids sykdom.

Bengtsson hadde to opphold som trener i Norge. Først med Vålerenga, der han vant serien i 1983 og 1984, før han trente Molde fra 2001 til 2003.

- Vi føler oss trygge på at man har fått påfyll av kompetanse, holdninger og vinnerinstinkt som gjør det mulig å ta de rette skrittene mot klubbens ambisiøse målsettinger, skrev Molde i en pressemelding da Bengtsson ble ansatt.

Likevel gikk det ikke helt som planlagt for Bengtsson i Molde. Etter en svak åpning på 2003-sesongen, valgte han å gå på dagen 22. mai 2003.

Det var også Bengtssons siste klubb som trener.

I tillegg til å ha trent Molde og Vålerenga, hadde Bengtsson også ansvar for større klubber. Før han kom til Molde i 2001 hadde han vært trener for både Panathinaikos, PAOK, Apollon Limassol og Feyenoord.

Den største prestasjonen kom derimot i 1987, da han var assistenttreneren til Sven-Göran Eriksson i IFK Göteborg. Der de året før røk ut for Barcelona i semifinalen i UEFA-cupen, fikk de sin revansje året etter da de slo Dundee United over to kamper.

I tillegg til å vinne UEFA-cupen med IFK og serien to ganger med Vålerenga, vant han også den svenske ligaen i 1987, samt den greske cupen med Panathinaikos i 1989.

(©NTB)

Les også

Pogba ikke med mot AC Milan på grunn av ryggplager

Les også

Tabelltips: Han gjorde noe ingen av forgjengerne hans maktet

Kommentarer til denne saken