RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere verdensmester suspendert

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Og det bare fem dager før han skulle startet Giro d’Italia

Lørdag står Alexander Kristoff og resten av BMC-laget på startstreken i Torino, klare for å starte den 94. utgaven av Giro d’Italia.

Det blir uten deres italienske stjerne Alessandro Ballan.

Suspendert for andre året på rad
For sammen med sin landsmann Mauro Santambrogio er han suspendert av eget lag på grunn av deres innvirkning i etterforskningen av en italiensk dopingsak, med navn Mantova-etterforskningen, det melder laget på sin egen hjemmeside.

I fjor så laget seg nødt til å gjøre det samme før vårklassikerne da denne saken for første gang kom i offentlighetens søkelys.

- Det har kommet ny informasjon i saken, og med tanke på vårt antidopingarbeid har vi valgt å suspendere dem, sier lagets manger Jim Ochowicz.

Ochowicz legger til at de to rytterne har vært samarbeidsvillige i etterforskningen, og at laget akkurat som i fjor vil respektere det faktum at de er uskyldige inntil det motsatte er bevist.

Alessandro Ballan ville vært et av BMCs sterkeste kort i kampen om etappeseire i det nært forestående Giro d’Italia, men nå må de satse på andre kort.

Dukket opp nye beviser
Overfor cyclingnews bekrefter Ballan at det har dukket opp nye beviser mot han i saken.

- Jeg fikk beskjeden i dag, og Ochowicz fortalte meg nettopp om lagets avgjørelse, sier den tidligere verdensmesteren.

- Jeg er en ansatt i BMC-laget og må derfor følge deres regler. Det er ikke stort jeg kan gjøre med den saken, og jeg respekterer lagets valg.

- Det er veldig synd, for jeg hadde forberedt meg godt til giroen og gledet meg til rittet.

Ballan forteller videre at han nå må snakke med sine advokater og jobbe med sitt forsvar. Den 12. mai skal han i et rettsmøte, og etter dette møte vil det bli avgjort om det tas ut tiltale mot BMC-stjernen.

PS: Det er foreløpig usikkert hvilke ryttere som erstatter de to italienerne i BMCs giro-lag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere