Gå til sidens hovedinnhold

Tidsstraff for Østberg

Marerittstart på Rally Sverige for Mads Østberg.

Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson tar mål av seg til å vinne helgens VM-runde i Sverige. Med det utgangspunktet startet fredagens kjøring alt annet enn bra.

Allerede på den første fartsprøven ble det rapportert om at 25-åringen hadde tekniske problemer. Det som så ut til være en lekkasje i bilens kjølesystem, kostet Østberg verdifulle sekunder.

I mål var han 8,8 sekunder bak etappevinner Sebastien Ogier.

- Jeg har motortrøbbel. Virkelig ille. Motoren er overopphetet og har ingen kraft, sa Østberg til wrc.com.

Flygende boks
Problemene var imidlertid ikke slutt med det. Som følge av at han måtte få ordnet opp i det tekniske trøbbelet med bilen, kom Østberg altfor sent til start på fredagens andre etappe. Det betyr at østfoldingen ble ilagt 30 sekunders tidsstraff.

Etter målgang på den andre prøven kokte mossingen av frustrasjon.

- Vi har store problemer. Vi fikk ordnet motorproblemene, men kom altfor seint inn på prøva, fastslo han overfor wrc.com - og kunne samtidig avsløre at uflaksen hadde rammet han ytterligere en gang.

- Det kom plutselig en boks flygende fram, som har ligget og rotet ved pedalene mine gjennom hele denne prøven. Det er helt for jævlig at det skal være noe trøbbel hele tiden, sa Østberg.

Problemene løst
Trøsten for 25-åringen er at motorproblemene synes å være over. På prøve nummer to var han nemlig nest raskest - bare tre sekunder bak Sebastien Ogier - og på den tredje var han raskest av alle.

Likevel fortsatte bilen å gi beskjed om at motoren var overopphetet.

- Alarmen var på, og det var både irriterende og forstyrrende. Jeg forsøket å pushe, men alarmen kom på og fikk meg ut av fokus. Jeg klarte ikke gi hundre prosent, sa mossingen.

Dermed er Østberg i øyelikket nummer fire sammenlagt i Sverige - 30 sekunder bak ledende Ogier. Rallykongen Sebastien Loeb er nummer to, mens Jari-Matti Latvala er tredjemann.

Om Østberg hadde problemer, startet dagen for øvrig enda verre for fjorårets VM-toer Mikko Hirvonen. Finnen kjørte av veien allerede på den første prøven og ble sittende fast i et område med få tilskuere. Dermed måtte han selv gjøre jobben med å grave ut bilen.

Det siste klarte Hirvonen etter mye hard jobbing. I mål hadde han tapt neste 25 minutter til teten. (ANB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken