HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Psykolog Britt Tajet-Foxell er en av nøkkelpersonene i apparatet rundt Marit Bjørgen (30).

Da Bjørgen startet den store snuoperasjonen sommeren 2009, ble hun og Tajet-Foxell enig om at Rognes-jenta skulle være en tiger.

Det fikk hun en påminnelse om onsdag. Hun fikk seg en aldri så liten overraskelse da hun kom inn på rommet sitt på utøverhotellet Soria Moria.

- Den skremte meg
- Det lå en stor tiger i senga. Den skremte meg da jeg kom inn på rommet.

- Men ja, jeg er fortsatt en tiger, sier Marit Bjørgen – etter å ha vist nettopp det.

Hun kom til VM på hjemmebane i Holmenkollen med mål om å ta én individuell gullmedalje. Det lyktes hun med allerede på den innledende sprinten torsdag ettermiddag.

Bjørgen var best i prologen – og i alle heatene, finalen inkludert. På sin antatt svakeste styrke, viste hun at hun er verdens suverent beste langrennsløper.

Vinterens beste sprint
- Det var min beste sprint denne sesongen, sier Bjørgen – som ikke har vært på pallen i de tre siste verdenscupsprintene før mesterskapet.

- Jeg skulle ikke tenke, bare gjøre jobben min. Og det ble perfekt. Jeg gjorde gode valg underveis og holdt meg i front hele tiden, oppsummerer Bjørgen.

Ikke overraskende gleder hun seg til det som skal skje videre i mesterskapet.

- Jeg har startet med bronse før. Nå startet jeg med gull. Det betyr at jeg kan slippe meg løs, og det er mulig å gjøre et veldig bra mesterskap. Forhåpentlig blir det flere medaljer, sier hun.

Tenker ikke på Välbe
- I 1997 tok Jelena Välbe fem gull i Trondheim. Tar du nå mål av deg til å gjøre det samme?

- Jeg tenker ikke på det hun gjorde i Trondheim og hvor mange gull jeg kan ta. Jeg tar ett løp av gangen, sier Marit Bjørgen til Nettavisen.

Torsdagens sprintgull var Bjørgens femte VM-gull. I tillegg har hun tre OL-gull.

Rognes-jenta klatrer stadig oppover på lista over tidenes beste langrennsløpere.

Neste mulighet til å pynte på merittlista, kommer allerede lørdag. Da er det 15 km fellesstart med skibytte i Holmenkollen. Med Marit Bjørgen som stor favoritt.