Verdenseneren gjennomgikk et lite inngrep i det ene kneet sitt i Park City tirsdag, og det er ventet at han blir borte fra golfen i et sted mellom fire og seks uker. Woods har hatt to operasjoner tidligere i det samme kneet.

Woods, som var vunnet 13 majortitler i sin karriere så langt, ble nummer to bak Trevor Immelman i helgens Masters.

- Jeg bestemte meg for å gjøre noe med smertene, og booket en operasjon etter Masters. Fordelen er at jeg har vært igjennom denne prosessen før, og vet hvordan jeg skal takle den. Jeg ser fram mot å jobbe meg igjennom rehabiliteringen, så jeg raskest mulig kan være tilbake, sier Woods på sin hjemmeside.

Woods ble kneoperert for første gang i 1994, for å fjerne en godartet svulst, og han måtte også gjøre en artroskopi i desember 2002.

- Tiger har hatt smerter i kneet sitt siden midten av fjoråret. Da han sjekket det ut, ble det anbefalt å gjøre en artroskopi. Tiger har spilt med smertene, men han visste at det ville være lurt å gjøre inngrepet så raskt som mulig, sier Tigers manager, Mark Steinberg.

Neste majorturnering for Woods er US Open på Torrey Pines utenfor San Diego, en av hans favorittbaner der han har vunnet Buick Invitational hele seks ganger. US Open går i perioden 12.-15 juni.

Her kan du lese flere saker i vårt golfmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).