Gå til sidens hovedinnhold

Tiger Woods trøbler

Mens Phil Mickleson viste storform i US Open.

Tiger Woods har ikke hatt noe stort comeback til golfsporten, etter utroskapsskandalen som sørget for at han ikke var med når PGA-sesongen startet.

Men i US Open forventet flere at superstjernen skulle være noe nærmere godt, gammelt slag. Åpningsrunden viste imidlertid at han har et stykke igjen til den Tiger Woods som vant US Open med 15 slag i 2000. Torsdag spilte han nemlig til tre over par. Ikke katastrofalt dårlig, men Woods slet fryktelig med det han kalte «forferdelige greener».

Fredag kunne det virke som om Woods hadde blitt mer vant til greenene på Pebble Beach, uten at det hjalp scoren hans nevneverdig. Woods noterte seg for tre birdies, som er bra sett i forhold til utviklingen i turneringen, men med fire birdies klarte han ikke å pynte på scoren.

Mickelson fant formen
En som maktet det var en av Woods sine argeste konkurrenter, Phil Mickelson. Han startet i likhet med Woods dårlig på torsdag, da han fikk hele fire bogeyer. Fredag skulle han imidlertid slå grusomt tilbake.

Mickelson noterte seg for hele fem birdies på de ni første hullene. Riktignok avsluttet han runden med en bogey, men den gjorde han opp for på de siste ni da han noterte seg for nok en birdie og gikk resten av hullene på par.

Fortsatt to slag bak
Dermed pyntet han meget på scoren sin, og med én under par klatret Mickelson opp til delt andreplass, bak lederen fra England, Graeme McDowell. Han har begynt meget bra og ligger tre under par etter de to første rundene. Mickelson var uansett godt fornøyd med å ha snudd spillet sitt fra dag 1 til dag 2.

- Jeg er mye gladere og jeg føler meg mye bedre i forhold til posisjonen min i turneringen og inngangen til helgen enn jeg gjorde etter gårsdagens runde. Men je gvisste at jeg spilte godt. Jeg visste at jeg puttet godt, selv om jeg putted forferdelig på torsdag. Jeg visste jeg var nær, og så snu på formen og komme i gang. Jeg gleder meg til helga, sa Mickelson ifølge ESPN.

Tiger Woods ligger på delt 25.plass, med sine fire slag over par. Det er imidlertid mer enn nok til å klare cuten, og slik man kjenner Woods er sju slag opp til teten ikke nødvendigvis umulig.

Se stillingen i US Open her.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken