Tigers rase-mareritt

Tiger Woods forteller for første gang om rasisme-helvetet han opplevde som barn.

15.06.05 14:06

Tidligere har Tiger unngått spørsmål som har med rasisme å gjøre, men i en alder av 29 år letter han for første gang på sløret.

Verdens i øyeblikket beste golfspiller (ja, han topper verdensrankingen igjen, red.anm) var bare fem år gammel da han ble utsatt for en grov form for rasisme av en gruppe eldre barn i nærheten av der han bodde i Cypress, California. Det var første dag på skolen.

Nigger
- Jeg ble bevisst min egen identitet allerede på første skoledag. En gruppe sjetteklassinger bandt meg fast til et tre, sprayet ordet ”nigger” på meg, og kastet steiner på meg. Og læreren gjorde egentlig ikke så mye med det. Han sa: «OK, du kan gå hjem.» Så jeg måtte løpe fra alle disse ungene på vei hjem, noe jeg klarte. Det var definitivt en skjellsettende opplevelse. Jeg var jo bare fem år gammel, forteller Tiger.

Woods’ avsløringer kommer bare en dag før han slår ut fra første tee på Pinehurst der neste utgave av US Open går av stabelen. Tiger håper å kunne skrive golfhistorie ved å ta sin tiende major-tittel. Og det før han har fylt 30 år.

Tiger går i ball med Luke Donald og Chris DiMarco. Sistnevnte var involvert i en nervepirrende duell med Tiger i Masters, en turnering Woods til slutt gikk seirende ut av. Det er en sulten Tiger som jakter på sin tredje US Open-tittel.

Kritisk
- Jeg føler meg veldig bra, og jeg har slått ballen nokså bra hele uka. Jeg gleder meg til helgen. Jeg har spilt bra, og jeg har tatt flere skritt framover i år, sier han, og kan samtidig ikke dy seg for å komme med noen stikk til pressen som skrev kritisk om hans sving og form i fjor.

- Ut fra det jeg har lest og hørt, virker det ikke som om jeg har vunnet noen turneringer i år. Det ser ikke ut til at jeg har noe spill igjen i meg, så jeg bør like gjerne legge opp. Men jeg har vunnet en major i år, og det er ganske bra, sier han.

Annika Sørenstam er på god vei mot en Sørenslam, alle fire major-turneringene i løpet av én sesong (hun har vunnet to av to, red.anm), noe Tiger også har en drøm om å klare. Men det er ikke noe han bruker mye tid til å tenke på.

- Du prøver å forberede deg til en turnering om gangen, uansett hvilken turnering det er. Det hadde vært fint å vinne alle fire på ett år, men jeg har allerede vunnet alle dem. Ingen kan si noe annet, sier han.

Resultater fra US Open får du i TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.