VIKING - KRISTIANSUND 1-0 e.o.:

En feberredning på overtid av ekstraomgangene reddet Vikings første seier på en måned, og en plass i cupens fjerde runde mot Rosenborg.

Motstander Kristiansund og Sander Kartum var noen små centimetere fra å utligne, helt i sluttsekundene av cupdramaet. Men målvakt Patrik Gunnarsson fikk så vidt styrt det gode forsøket over tverrliggeren.

Dermed ble David Brekalo matchvinner for Viking med et kontant hodestøt. Det skjedde på en corner helt på slutten av kampens første ekstraomgang.

Les også: Sjokkert over det som har foregått i Liverpool: – Det er vanskelig å tro

To lag som har fått sine doser med motgang i 2022 møttes onsdag kveld til et utsatt oppgjør i tredje runde av NM. Viking hadde lenge det beste grepet på hjemme kampen mot den nedrykkstruede eliteseriekonkurrenten Kristiansund.

Men det gikk lang tid mellom målsjansene i Jåttåvågen.

Les også: Napoli-juvel hylles etter målfesten: – Drøyere enn Haaland

Den første omgangen forløp så å si uten farlige avslutninger mot de to målene. Heller ikke i andreomgangen var det veldig mange farligheter å rapportere om.

Kristiansund kom likevel til en solid dobbelmulighet noen få minutter etter sidebyttet.

Max Willumson skjøt hardt mot Viking-målet der Gunnarsson fikk stanset ballen med armene. Torgil Gjertsen fikk en gyllen anledning til å banke inn returen, men avsluttet isteden i nettveggen.

Viking og Zlatko Tripic spilte seg etter hvert til en fin sjanse da trenerne hadde gjort hele fire bytter i mannskapet. Angrepsprofilen klarte dog ikke å overliste Sean McDermott.

Kampen manglet fortsatt mål og gikk dermed til ekstraomganger.

Les også: Hevder PSG startet svertekampanje mot Mbappé: – Spilleren føler seg forrådt

Hjemmelaget fikk til slutt uttelling, helt på tampen av første ekstraomgang, etter en av mange hjørnespark de hadde for kvelden.

Tripic serverte til midtstopper Brekalo, omtrent midt i KBK-feltet, og sloveneren stanget inn ledermålet.

Det skulle vise seg å bli avgjørende for at siddisene får møte Rosenborg i 4. runde. Det oppgjøret spilles først i mars neste år.