*Nettavisen* Sport.

Tijan får ikke spille

Eirik Bakke kaller ham et veldig stort talent. Men det hjelper lite når Tijan Jaiteh ikke får lov til å spille.

25.04.07 14:30

(iBergen.no) I kveld skulle etter planen Tijan få sin debut på Brann 2 i kampen mot Radøy/Manger, men 18-åringen fra Gambia får fremdeles ikke lov til å spille - tre uker etter at han kom til Brann.

Venter fremdeles
Sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen sa i midten av forrige uke at han regnet med at spilletillatelsen til Tijan Jaiteh skulle gå i orden i løpet av fredag.

- Jeg har sluttet å si at det ordner seg om noen dager. Dette har tatt lengre tid enn vi hadde regnet med. Men jeg håper og tror at vi skal få det til, sier Bruun-Hanssen til iBergen.no

- Betyr det at det ikke er sikkert at Tijan får spilletillatelsen sin i orden?
- Neida. Vi er i tett dialog med de to afrikanske klubbene som er involvert og begge er innstilt på å løse dette og at de vil de spilleren ønsker. Men det er nybrotsarbeid for alle parter - det er ukjent terreng og et regelverk som er krevende.

Når den nødvendige dokumentasjonen kommer fra de to afrikanske klubbene, er resten en formalitet.

- Når NFF (fotballforbundet) får papirene, regner jeg med at de avgjør saken samme dagen, sier Bruun-Hanssen som mener han snart er kvalifisert til å skrive boken; «Slik kjøper du en spiller fra Afrika».

Roses av Bakke
Eirik Bakke har spilt med storheter som Rio Ferdinand, Alan Smith og Robbie Keane - spillere som slo til i ung alder. Nå mener den tidligere Leeds-proffen at Branns gambiske midtbanespiller kan nå svært langt på fotballbanen.

- Han er dyktig og ligger over snittet av det jeg har sett av unge talenter. Han er også en jordnær gutt. Han må Brann ta godt vare på, sier Bakke som «frykter» spilleren som Mjelde har kalt en av verdens største talenter i sin årsklasse, skal spille seg inn på midtbanen.

- Han får vente til jeg har gitt meg før han spiller seg inn, sier Bakke og smiler.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.