Gå til sidens hovedinnhold

Til angrep på superrekord

Usain Bolt satte verdensrekord både på 100- og 200-meter under Beijing-OL. Nå er han lysten på 400-meterrekorden også.

Jamaicaneren imponerte stort da han i OL-finalen slettet Michael Johnsons nærmest legendariske verdensrekord på 200 meter – fra 19,32 til 19,30. Den 12 år gamle rekorden fra Atlanta-lekene i 1996 var altså ikke uslåelig likevel.

Les også:Fart, doping og politikk

Passer bra i 2010
Nå vurderer Bolt å gå til angrep på den andre superrekorden til Johnson: 43,18, satt under 400-meteren i VM i Sevilla i 1999.

– Alle ønsker vel å slå en slik rekord, sier sprintkongen til BBC Inside Sport.

Men det blir i så fall ikke kommende sesong. Da er det de to sprintdistansene under VM i Berlin som blir det store siktemålet.

– Men i 2010 er det jo ingen store mesterskap, så da kunne det passe bra å gå for 400-meterrekorden. Visst er treningen for 400-meter mye hardere, men jeg tenker på det, legger han til.

Stoler på finishen
22-åringen, som nylig ble kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden, frisker gjerne opp noe av det som skjedde i Beijing, der han ble tredobbelt mester og noterte seg for tre verdensrekorder.

– Visst finnes det karer som er raskere i starten enn meg, men jeg er desto bedre i finishen. Etter 75 meter skjønte jeg at jeg ville vinne 100-meteren, så da startet jeg feiringen. Det var tross alt første gang noen fra landet mitt hadde vunnet en olympisk 100-meter. Tiden brydde jeg meg ikke om, sier Usain Bolt.

Ikke desto mindre senket han sin egen verdensrekord fra mai måned fra 9,72 til 9,69. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken