Til finale etter 22 års venting

Foto: SCANPIX/REUTERS/ Charles W Luzier

I 22 år har Dave Andreychuk spilt i NHL. Hele tiden med en drøm om å få spille finale i Stanley Cup. I natt ble drømmen endelig en realitet for Tampa Bay Lightning-kapteinen.

TAMPA BAY LIGHTNING - PHILADELPHIA FLYERS 2-1: Ingen har ventet lengre på å få oppleve en Stanley Cupfinale enn Dave Andreychuk.

22 år
I 22 år har han spilt i NHL. Hele tiden med en drøm om å være med når mesteren skal kåres.

Både med Toronto Maple Leafs og Colorado Avalanche kom han så nær som det var mulig å komme. Tap i sjuende og avgjørende kamp i semifinalen.

Men etter nattens 2-1-seier over Philadelphia Flyers, er drømmen endelig blitt virkelighet for 40-åringen.

- Helt klart drømmer du om en slik dag og at den en gang skal komme, men du aner ikke hvordan det vil føles. Jeg føler egentlig ikke lettelse. Jeg føler begeistring mer enn noe annet, sier han etter kampen.

1597 kamper
Fredrik Modin og Ruslan Fedotenko scoret målene som sendte Lightning til finale mot Calgary Flames, og etter kampen var Modin overlykkelig på sin kapteins vegne.

- Det er fantastisk at han endelig får en sjanse til å spille om pokalen. Men samtidig er vi alle ganske fornøyd for vår egen del også, sier han.

Kim Johnsson scoret Flyers' mål.

Ingen annen aktiv spiller har spilt flere grunnspillkamper i NHL uten å spille en Stanley Cupfinale enn Andreychuk. Han står nå med 1597 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.