RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lionel Cironneau (Ap)

Til finalen for andre året på rad

Sist oppdatert:
Og nå kan Robin Söderling sjokkere sin største rival på nytt.

Han knuste Roger Federer i kvartfinalen av French Open, men i semifinalen mot tsjekkiske Tomas Berdych på fredag måtte Robin Söderling fra Sverige slite for seieren.

Les også: Svensk «dunderskräll»

- Måtte jobbe hardt
Söderling startet semifinalen godt, og hadde små problemer med å vinne det første settet med sifrene 6-3.

Så startet imidlertid problemene for den svenske vidundergutten, som måtte se at den tsjekkiske motstanderen vant de to neste settene med 3-6 og 5-7. I fjerde sett kom Söderling tilbake og vant 6-3, og dermed var det duket for et femte og avgjørende sett.

Også femte sett bød på problemer for Söderling, som lå under med 2-3 halvveis i settet. Men så bestemte svensken tilsynelatende seg for at nok var nok.

25-åringen vant de resterende poengene, og etter tre timer og syv minutters spill var det hele avgjort til svenskens fordel, med sifrene 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3.

- Tomas spilte veldig godt, det var virkelig tøft. Jeg måtte jobbe hardt, sa Söderling umiddelbart etter kampen.

Han var naturlig nok svært fornøyd med å nå finalen i French Open for andre året på rad.

- Det er helt uvirkelig. Jeg kom hit med mål om å gå videre fra første runde, og så se hva det ville bli til. To uker senere er jeg i finalen igjen. Det er som en drøm, kommenterte han.

Ønsker seg Nadal
I fjorårets finale måtte Söderling gi tapt for Roger Federer, men sto også da for en av turneringens største skreller. Da slo han ut Rafael Nadal i kvartfinalen, sistnevnte som til da aldri hadde tapt en match i Roland Garros - etter fire strake titler.

Dette året er det duket for et nytt «hatoppgjør» mellom de to, denne gang i finalen. Rafael Nadal spilte sin semifinale mot østerrikske Jurgen Melzer senere på fredag, og slo motstanderen 6-2, 6-3, 7-6.

Det er nok ikke Söderling helt imot.

Les også: Blir det hatfinale?

- Nadal, svarte Söderling på spørsmål om han har en drømmemotstander i finalen, før han la til:

- Neida, det er to gode spillere (Melzer og Nadal, som møtes i den andre semifinalen). Jeg foretrekker å møte den beste av dem.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere