*Nettavisen* Sport.

Til finalen for andre året på rad

Foto: Lionel Cironneau (Ap)

Og nå kan Robin Söderling sjokkere sin største rival på nytt.

04.06.10 19:45

Han knuste Roger Federer i kvartfinalen av French Open, men i semifinalen mot tsjekkiske Tomas Berdych på fredag måtte Robin Söderling fra Sverige slite for seieren.

Les også: Svensk «dunderskräll»

- Måtte jobbe hardt
Söderling startet semifinalen godt, og hadde små problemer med å vinne det første settet med sifrene 6-3.

Så startet imidlertid problemene for den svenske vidundergutten, som måtte se at den tsjekkiske motstanderen vant de to neste settene med 3-6 og 5-7. I fjerde sett kom Söderling tilbake og vant 6-3, og dermed var det duket for et femte og avgjørende sett.

Også femte sett bød på problemer for Söderling, som lå under med 2-3 halvveis i settet. Men så bestemte svensken tilsynelatende seg for at nok var nok.

25-åringen vant de resterende poengene, og etter tre timer og syv minutters spill var det hele avgjort til svenskens fordel, med sifrene 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3.

- Tomas spilte veldig godt, det var virkelig tøft. Jeg måtte jobbe hardt, sa Söderling umiddelbart etter kampen.

Han var naturlig nok svært fornøyd med å nå finalen i French Open for andre året på rad.

- Det er helt uvirkelig. Jeg kom hit med mål om å gå videre fra første runde, og så se hva det ville bli til. To uker senere er jeg i finalen igjen. Det er som en drøm, kommenterte han.

Ønsker seg Nadal
I fjorårets finale måtte Söderling gi tapt for Roger Federer, men sto også da for en av turneringens største skreller. Da slo han ut Rafael Nadal i kvartfinalen, sistnevnte som til da aldri hadde tapt en match i Roland Garros - etter fire strake titler.

Dette året er det duket for et nytt «hatoppgjør» mellom de to, denne gang i finalen. Rafael Nadal spilte sin semifinale mot østerrikske Jurgen Melzer senere på fredag, og slo motstanderen 6-2, 6-3, 7-6.

Det er nok ikke Söderling helt imot.

Les også: Blir det hatfinale?

- Nadal, svarte Söderling på spørsmål om han har en drømmemotstander i finalen, før han la til:

- Neida, det er to gode spillere (Melzer og Nadal, som møtes i den andre semifinalen). Jeg foretrekker å møte den beste av dem.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag