*Nettavisen* Sport.

Til finalen med et nødsskrik

Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)

Og nå kan Rafael Nadal vinne verdenstouren for første gang.

27.11.10 21:51

De som hadde håpet på en thriller i semifinalematchen mellom verdensener Rafael Nadal og Andy Murray i den sesongavsluttende verdenstouren, fikk akkurat det de ville.

For Nadal, som har vunnet totalt ni Grand Slam-titler, men som aldri har kommet seg til en finale i verdenstouren, måtte slite kraftig mot den britiske motstanderen.

Den spanske verdenseneren hentet hjem det første settet i London etter tiebreak, men var fullstendig underlegen i andre sett som Murray vant 6-3.

Også i siste sett slet Nadal, og for andre gang i kampen måtte det tiebreak til for å kåre en vinner.

Der hadde Murray overtaket, og ledet ved et tidspunkt med 4-1 i tiebreaket. Men Nadal slo tilbake, og stakk til slutt avgårde med seieren i tiebreaket med 8-6.

Dermed har Nadal muligheten til å sette kronen på verket etter en fantastisk sesong, der han har vunnet både French Open, Wimbledon og US Open. Sistnevnte turnering vant han for første gang i år, og ble dermed den fjerde mannlige spilleren gjennom tidene - og den aller yngste - til å vinne alle de fire Grand Slam-turneringene.

I finalen i verdenstouren, som markerer slutten på tennissesongen og der de åtte beste spillerne på rankingen deltar, møter Nadal vinneren av kampen mellom Novak Djokovic og Roger Federer.

Den kampen spilles sent lørdag kveld, norsk tid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.