Gå til sidens hovedinnhold

TIL-flause gir straffetrening

Steinar Nilsen inndro påskefri for spillerne etter smellen mot Bodø/Glimt.

ALFHEIM STADION (Nettavisen). Tromsø – Bodø/Glimt 1–3: Etter en førsteomgang svart som mørketiden, og en kamp hvor de personlige feilene hos hjemmelaget kom tett som kuleregn, stredet trener Nilsen inn i garderoben. Bak låst garderobedør skjelte han ut spillerne sine i en slik grad at han var hes da han senere – som den eneste fra TIL – møtte pressen.

– Vil ikke være sånn
– Hva jeg mener om denne kampen? Det var helt for jævlig, var det, oppsummerer han, og ser gjerne at han blir sitert ordrett – nettopp fordi han selv har det vondt.

– Jeg vil ikke ha det sånn, og jeg vil ikke være sånn at jeg må skrike og skjelle ut folk. Men i dag var det vi presterte så langt unna vårt eget nivå at jeg ikke ser noen annen utvei, forklarte Nilsen.

Generalprøven på Alfheim, i snødrev og sure minusgrader, skulle være anledningen til å bygge selvtillit foran den vriene sesongpremieren mot Vålerenga. Men selvtillit var det lite av ved avspark – og enda mindre etter hvert som kampen ble eldre:

Rytme og samhandling var fraværende, og de personlige feilene var så redselsfulle at dårligere lag enn Bodø/Glimt hadde utnyttet dem. Som på første scoring – der midtstopper Christian Steen og keeper Sead Ramovic maktet å misforstå hverandre 20 meter fra eget mål (!), og til slutt klarte å forære ballen til Bodø/Glimts friske brasilianer, Thiago Martins.

Ekstratrening
Glimts andre scoring var om mulig enda mer ydmykende: Angrepet ble satt opp ved at en aldeles overlegen Runar Berg slo tunnel på hjemmelagets håpefulle stjerneskudd, Douglas Sequeira, og deretter serverte en presis langpasning til medspillere på løp inn i et TIL-forsvar preget av både feilposisjonering, tellefeil og manglende evne til å klarere.

– Andreomgangen klarer vi å løfte oss noe prestasjonsmessig, men kampen under ett er det defensive arbeidet vårt under enhver kritikk. Derfor er den fridagen vi planla på onsdag inndratt. Vi skal trene. Vi må trene. Mye, sier Nilsen.

– Og da på det defensive?

– Ja, det kan du ta deg F på.

– Noe spesielt?

– Ja, slik nivået er i dag, må vi begynne med å fortelle hva en førsteforsvarer skal gjøre. Etterpå må spillerne forstå hva en andreforsvarer skal gjøre. Og til slutt må vi være enig om at keeperen skal stå i mål!

Dårlige søknader
Nilsen legger ikke skjul på at han er misfornøyd med innsatsen til keeper Sead Ramovic, som ved to av tre baklengsmål befant seg langt unna målet.

– Er det andre som spilte generalprøven som risikerer å miste seriepremieren?

– Laget mot Vålerenga tar vi ikke ut før mandag. Men i dag var det mange som leverte dårlige søknader til serielaget, for å si det sånn...

Tromsø hadde en meget sterk innledning på vintersesongen, og vant sine første sju treningskamper. I det siste har det derimot gått tråere, med tap mot Viking, Rosenborg, Alta og Bodø/Glimt.

– Bekymrer tendensen deg?

– Nei, selve resultatene i treningskampene vektlegger jeg ikke så mye. Men det som ble vist i dag, bekymrer meg. Jeg bekymrer meg en del over at vi har viktige spillere som ikke er tilgjengelig nå, men det verste nå er at de spillerne som faktisk spiller, presterer så langt unna sitt eget nivå. Det må vi bruke en god treningsuke på å finne ut av.

Den treningsuka kommer til å vare helt frem til mandagens sesongpremiere, med påskeaften som eneste avbrekk for spillerne.

– Er det ekstra forsmedelig å bli slått av et førstedivisjonslag – og at dette er Bodø/Glimt?

– Nei, det er jeg ikke opptatt av. Glimt har et godt lag, som leverte en god kamp. Men først og fremst var det vi som leverte en dårlig, sier Steinar Nilsen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler