*Nettavisen* Sport.

Til futsal-VM for å lære

Foto: (IFS (www.Indoor-football.net))

I november reiser Norges futsal-landslag til Paraguay for å delta i VM for første gang. - Vi reiser først og fremst for å bli en erfaring rikere, men satser på å vinne flest mulig kamper, sier lagleder Kurt Hartvedt til TV 2 Nettavisen.

31.10.03 18:21

Norge møter blant toppnasjonen Argentina under det 8. VM i futsal i Paraguay i slutten av november.

20 nasjoner er kvalifisert til sluttspillet, og foruten Argentina havnet det norske laget i gruppe E med Ukraina og Canada. Argentina og Ukraina er blant de fremste VM-favorittene sammen med blant andre regjerende verdensmester Colombia.

- Vi kommer til å møte svært god motstand. Argentina, som er i vår gruppe, regnes som verdens beste futsal-landslag, så vi får en kraftig utfordring. Lag i Sør-Amerika har spilt inne siden 1930-årene, sier Hartvedt til TV 2 Nettavisen.

- Tøft å avansere

Fem gruppevinnere og de tre beste toerne avanserer til mellomspillet. Norges gruppekamper spilles i Encarnación.

- Det blir svært tøft å avansere fra gruppen. Argentina og Ukraina er gode, mens Canada kan karakteriseres som en jevnbyrdig motstander, sier Norges landslagsleder Kurt Hartvedt til TV 2 Nettavisen.

- Norge møter etablerte landslag med lang fartstid, og ingen forventer at vi skal være i nærheten av å hamle opp med størrelser som Argentina og Ukraina. Men slås vi ut i gruppespillet, får vi tilbud om å være en ekstra uke og trene og spille treningskamper, sier Hartvedt.

Bygger laget rundt Valencia

Visepresidenten i det internasjonale futsal-forbundet AMF, Kristian Prevost, har sett noen av de norske futsal-spillerne i aksjon tidligere.

- Han har sett blant annet Håvard Berger og Eirik Hansen, og ble imponert over nivået deres, sier lagleder Kurt Hartvedt.

Flere spillere fra de øverste divisjonene i Norge er aktuelle, og Kurt Hartvedt håper å bygge laget rundt Branns Alex Valencia.

- Valencia har en fantastisk teknikk og bred erfaring. Mange er ikke klar over hans tekniske ferdigheter når de ser ham på stor bane, men i futsal får han virkelig benyttet seg av teknikken, mener Hartvedt.

Også Rosenborgs andremålvakt Alexander L. Hansen får trolig en plass i troppen.

- Han er en høyvokst keeper med lynrask reaksjon, sier Hartvedt.

Stor arrangement

Kurt Hartvedt opplyser til TV 2 Nettavisen at futsal-VM er et stort arrangement, med fulle tribuner og TV-dekning til flere land.

- Futsal er en kjempestor idrett. I Italia spiller én million aktivt ute, men fire millioner spiller innendørsfotball. Storstjerner som Ronaldo og Romario har også begynt karrieren med å spille futsal, sier han.

Paraguay har et frynsete rykte når det gjelder kriminalitet. Men Kurt Hartvedt er ikke bekymret for sikkerheten til de norske spillerne.

- Nei, jeg har selv vært på kongress der nede, og sikkerheten er på topp, beroliger Hartvedt.

Futsal-VM spilles i perioden 21.- 30. november, og den norske troppen samles til treningsleir helgen før.

IFS offentliggjør troppen til Paraguay-VM 4. november. I fustal spilles fire utespillere + keeper. IFS satser på at landslaget på sikt også skal spille turneringer i Europa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.