RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til natten blir han gullgutt

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Med et fantastisk semifinaleløp tre hundredeler bak verdensrekorden svømmer Alexander Dale Oen opp som gullfavoritt i OL.

DISSE SVØMMER FINALEN!

Etter en noe rolig åpning i kjent Dale Oen-stil gjorde nordmannen et enormt rykk ved vending og knuste motstanderne i søndagens semifinaleløp i 100 meter bryst under OL i Beijing.

Den nye olympiske rekorden lyder på 59.16, en kraftig forbedring av Dale Oens olympiske rekord på 59.41 som han satte lørdag.

Uventet
Det satte en gedigen støkk i konkurrentene hans. Verdensrekordholder Brendan Hanson ble svært overrasket over nordmannens tid.

- Jeg hadde definitivt ikke forventet at han skulle svømme så fort, sier Hansen til ANB. Han ble nummer tre i Dale Oens heat.

I mål skilte det formidable åtte tideler mellom de to. Etterpå forsøkte Hansen etter beste evne å signalisere at han har mer å gå på til finalen.

- Jeg hadde ingen intensjoner om å vise hva jeg har for planer i finalen, sa han – og ville heller ikke være med på at Dale Oens 59,16 gir han søvnproblemer.

Skrekkslagne
- Men alle andre så skrekkslagne ut over tiden hans, sier Hansen.

Alexander Dale Oen selv var rolig og avslappet etter sin fantastiske semifinale.

- Løpet viste at treninga jeg har lagt ned, har gitt avkastning. Målet er å forbedre meg hver gang jeg er i bassenget. Det satser jeg på å gjøre i morgen også. De åtte beste er veldig sterke, og alle er jevne. Det gjelder å være frisk og opplagt i morgen, sier Dale Oen til NRK.

Les også: Historisk rekord av Dale Oen

Med 59.41 var Alexander Dale Oen (23) kun tre hundredeler bak amerikaneren Brendan Hansons verdensrekord på 59.13. Hanson svømte i samme heat som Dale Oen, men måtte se seg knust med tiden 59.94. Andreplassen gikk til franske Hugues Duboscq med tiden 59.83.

Dale Oen tok gull i EM tidligere i år, da han svømte på 59,76 - og vant med to hundredeler på Duboscq.

Japanske Kitojama Kotuke regnes som en av nordmannens største konkurrenter til å ta gullet. Han svømte inn til 59.65 i semifinalens første heat. Det er et hav i svømmesammenheng.

Natt til mandag svømmes finalen. Aleksander Dale Oen er klar favoritt.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere