Gå til sidens hovedinnhold

Til natten blir han gullgutt

Med et fantastisk semifinaleløp tre hundredeler bak verdensrekorden svømmer Alexander Dale Oen opp som gullfavoritt i OL.

DISSE SVØMMER FINALEN!

Etter en noe rolig åpning i kjent Dale Oen-stil gjorde nordmannen et enormt rykk ved vending og knuste motstanderne i søndagens semifinaleløp i 100 meter bryst under OL i Beijing.

Den nye olympiske rekorden lyder på 59.16, en kraftig forbedring av Dale Oens olympiske rekord på 59.41 som han satte lørdag.

Uventet
Det satte en gedigen støkk i konkurrentene hans. Verdensrekordholder Brendan Hanson ble svært overrasket over nordmannens tid.

- Jeg hadde definitivt ikke forventet at han skulle svømme så fort, sier Hansen til ANB. Han ble nummer tre i Dale Oens heat.

I mål skilte det formidable åtte tideler mellom de to. Etterpå forsøkte Hansen etter beste evne å signalisere at han har mer å gå på til finalen.

- Jeg hadde ingen intensjoner om å vise hva jeg har for planer i finalen, sa han – og ville heller ikke være med på at Dale Oens 59,16 gir han søvnproblemer.

Skrekkslagne
- Men alle andre så skrekkslagne ut over tiden hans, sier Hansen.

Alexander Dale Oen selv var rolig og avslappet etter sin fantastiske semifinale.

- Løpet viste at treninga jeg har lagt ned, har gitt avkastning. Målet er å forbedre meg hver gang jeg er i bassenget. Det satser jeg på å gjøre i morgen også. De åtte beste er veldig sterke, og alle er jevne. Det gjelder å være frisk og opplagt i morgen, sier Dale Oen til NRK.

Les også: Historisk rekord av Dale Oen

Med 59.41 var Alexander Dale Oen (23) kun tre hundredeler bak amerikaneren Brendan Hansons verdensrekord på 59.13. Hanson svømte i samme heat som Dale Oen, men måtte se seg knust med tiden 59.94. Andreplassen gikk til franske Hugues Duboscq med tiden 59.83.

Dale Oen tok gull i EM tidligere i år, da han svømte på 59,76 - og vant med to hundredeler på Duboscq.

Japanske Kitojama Kotuke regnes som en av nordmannens største konkurrenter til å ta gullet. Han svømte inn til 59.65 i semifinalens første heat. Det er et hav i svømmesammenheng.

Natt til mandag svømmes finalen. Aleksander Dale Oen er klar favoritt.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?