Det var under onsdagens dramatiske mesterligafinale på Santiago Bernabeu, at det gikk ei kule varmt for Real Madrid-manager José Mourinho.

Etter at midtstopper Pepe ble sendt rett i dusjen for sin «stempling» av Barcelonas Dani Alves, reagerte den frittalende portugiseren voldsomt nede på benken.

Det hele resulterte i at dommer Wolfgang Stark så seg nødt til også å sende Mourinho bort fra banen og opp på tribunen.

Etter kampen var den tidligere Porto-sjefen illsint i møtet med pressen og liret av seg sterke påstander rettet mot dommerne og deres tilsynelatende favorisering av Barca.

Det europeiske fotballforbundet har med bakgrunn i dette nå valgt å opprette sak mot Real Madrid-treneren.

Forbundet vurderer å straffe portugiseren med én kamps utestengelse for oppførselen under og etter kampen mot erkerivalen i Madrid.

Mourinho er anklaget for brudd på artikkel 5 i Uefa-reglementet, som omhandler fair play og det å bringe sporten i vanry.

UEFA vurderer også å straffe Real-stopper Pepe for det røde kortet, samt Barcelonas reservekeeper José Pinto, som var involvert i tumulter på vei inn i garderoben og også ble utvist.

I tillegg vil forbundet granske omstendigheter rundt kasting av gjenstander fra tribunen inn på Bernabeu-matta under kampen og anklager om at tilskuere skal ha forsøkt å storme banen.

Alle sakene kommer opp for UEFAs kontroll- og disiplinærkomité fredag sjette mai.

HTML EMBED