Gå til sidens hovedinnhold

Til sak mot Mourinho

UEFA vil straffe portugiseren etter skandalekampen.

Det var under onsdagens dramatiske mesterligafinale på Santiago Bernabeu, at det gikk ei kule varmt for Real Madrid-manager José Mourinho.

Etter at midtstopper Pepe ble sendt rett i dusjen for sin «stempling» av Barcelonas Dani Alves, reagerte den frittalende portugiseren voldsomt nede på benken.

Det hele resulterte i at dommer Wolfgang Stark så seg nødt til også å sende Mourinho bort fra banen og opp på tribunen.

Etter kampen var den tidligere Porto-sjefen illsint i møtet med pressen og liret av seg sterke påstander rettet mot dommerne og deres tilsynelatende favorisering av Barca.

Det europeiske fotballforbundet har med bakgrunn i dette nå valgt å opprette sak mot Real Madrid-treneren.

Forbundet vurderer å straffe portugiseren med én kamps utestengelse for oppførselen under og etter kampen mot erkerivalen i Madrid.

Mourinho er anklaget for brudd på artikkel 5 i Uefa-reglementet, som omhandler fair play og det å bringe sporten i vanry.

UEFA vurderer også å straffe Real-stopper Pepe for det røde kortet, samt Barcelonas reservekeeper José Pinto, som var involvert i tumulter på vei inn i garderoben og også ble utvist.

I tillegg vil forbundet granske omstendigheter rundt kasting av gjenstander fra tribunen inn på Bernabeu-matta under kampen og anklager om at tilskuere skal ha forsøkt å storme banen.

Alle sakene kommer opp for UEFAs kontroll- og disiplinærkomité fredag sjette mai.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken