Gå til sidens hovedinnhold

Til semifinale med OL-følelse

- Jeg løp og følte det som i OL, sier Henrik Ingebrigtsen.

MOSKVA (NTB): Henrik Ingebrigtsen løp inn til sjetteplassen i heatet sitt og tok seg greit til semifinalen på 1500-meteren i VM onsdag. Han løp inn til 3.38,78.

Det vil si at jeg kom greit ut i starten og etter hvert fant min plass inne ved lista. Det tok litt lengre tid enn ventet, men jeg slapp fram til den posisjonen jeg ville ha etter hvert, sa Ingebrigtsen til NTB etter kvalifiseringen.

De seks beste i hvert heat gikk direkte videre, og det virket som om nordmannen hadde god kontroll mot slutten, selv om det ble en jevn og tett spurt.

- Etter denne gjennomkjøringen tror jeg det blir bra fredag (semifinale). Det er lenge siden jeg har hatt et løp som dette, fortsatte Ingebrigtsen. Han sa at løpet ble som forventet.

- Det var en rolig start med en fartsøkning etter en drøy runde. Jeg hadde god kontroll både på meg selv og konkurrentene. Jeg gjorde bare det som måtte til for å gå videre, fortalte han.

Mer å gå på
- Jeg gjennomførte denne kvalifiseringen som jeg ville, men jeg håper det skal bli bedre i semifinalen. Jeg mener fortsatt at det vanskeligste for meg var dette forsøket. I semifinalen kommer de andre til å løpe med litt lavere skuldre, og da blir det enklere å løpe uten så mye knuffing og dytting, mente Ingebrigtsen.

Han sa også at han trodde kroppen trengte den gjennomkjøringen som forsøket onsdag morgen ga, og han hadde ingen problemer med å prestere det han skulle, selv om løpet gikk tidlig på dagen.

- Jeg har trent på å stå opp tidlig og løpe i en ukes tid, så dette gikk greit, slo han fast.

- Jeg trodde kanskje vinnertiden skulle ha blitt et sekund bedre og enda nærmere årsbestetiden min på 3.37,16, men det sekundet tapte vi vel på den svake førsterunden, mente han.

Som tidligere i år
- Den tiden jeg fikk her ligger vel på det nivået jeg har ligget på tidligere i år. Det er ikke noe spesielt med det, sa Ingebrigtsen, som høynet selvtilliten en smule med den kontrollerte gjennomføringen av forsøksheatet.

Han skal løpe semifinale fredag og eventuell finale søndag på Lusjniki stadion.

Kenyaneren Asbel Kiprop var raskest i det første heatet av tre med 3.38,15, og Ingebrigtsen lå plassert midt i feltet gjennom det meste av løpet. Det var litt knuffing og dytting underveis, men ingen alvorlige episoder.

Ingebrigtsen har 3.37,16 som årsbeste i år, men behøvde ikke å presse seg ned mot den tiden for å ta seg til fredagens semifinale.

Finalen løpes søndag. Ingebrigtsen er regjerende europamester på distansen. I OL i fjor kom han på femteplass. (©NTB)

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken