Gå til sidens hovedinnhold

Til semifinale med pep talk fra Alex Ferguson

Den pensjonerte United-manageren vil hjelpe landsmannen.

Sir Alex Ferguson la nylig opp som fotballmanager, etter 27 trofaste år i Manchester United, men 71-åringen har ikke sluttet å gi inspirerende pep talks.

Da han torsdag møtte Andy Murray i gangene ved Wimbledons Center Court, etter at skotten hadde vunnet kvartfinalekampen mot spanske Fernando Verdasaco, ga han landsmannen nyttige tips han kan ta med seg inn i semifinalen.

- Jeg snakket med han i nesten 20 minutter etter kampen, forteller Murray, ifølge The Telegraph.

Murray slet i begynnelsen av kampen, og havnet to sett under. Da han kun var fire poeng unna å bli slått ut, klarte han på fenomenalt vis å snu matchen, slik United gjorde så mange ganger under Ferguson, og vant til slutt kvartfinalekampen 3-2.

Dermed er han klar for semifinale. Med både Rafael Nadal og Roger Federer ute, er sjansene større enn noen gang for at 26-åringen henter sitt første Wimbledon-trofé. Det har ingen britiske menn klart siden 1936.

Presset er stort, og Fergusons kloke ord kan komme godt med.

- Vi snakket om mye forskjellig - at han har pensjonert seg, om fotball, og til slutt fortalte jeg han om alt det innebærer å skulle spille semifinale i Wimbledon. Han ga meg tips til hvordan jeg kan håndtere press og forventninger, sier Murray.

- Å få gode tips fra en som han, er gull verdt, og ikke noe jeg vil dele med andre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Verdenesener Novak Djokovic er fortsatt igjen i turneringen, og gikk videre til semifinale etter å ha slått Tomas Berdych. I tillegg er argentinske Juan Martin Del Porto og polske Jerzy Janowicz igjen.

Kommentarer til denne saken