Sjelden, om noen gang, har sluttspillet i National Hockey League (NHL) vært så voldelig som denne våren. Aller verst har det nok vært i hatoppgjørene mellom Philadelphia Flyers og Pittsburgh Penguins, men også i de andre kampene går det virkelig hardt for seg.

I kamp to mellom Phoenix Coyotes og Chicago Blackhawks ble førstnevnes keeper Mike Smith kjørt over av Chicagos Andrew Shaw bak mål, noe som førte til at Shaw tirsdag kveld (norsk tid) ble utestengt i tre kamper.

Natt til onsdag møttes lagene igjen, og denne gang var det Chicago som fikk svi.

I første periode av lagenes tredje sluttspillmøte hoppet Raffi Torres inn i Marian Hossa med stor fart. Slovakiske Hossa ble liggende livløs på isen og dommeren måtte etter hvert stoppet spillet.

Torres traff Hossa med sin venstre skulder, og taklingen ville på langt nær vært like ille dersom han ikke hadde hoppet inn i motspilleren, noe som er ulovlig i hockey.

HTML EMBED

Hossa ble båret av isen og fraktet til sykehuset Northwestern Memorial i Chicago. Etter kampen kunne Blackhawks fortelle at Hossa hadde blitt sendt hjem.

- Marian Hossa pådro seg en smell i overkroppen i første periode av kveldens kamp. Etter en undersøkelse på isen ble han kjørt med ambulanse til sykehuset for videre testing, noe som ga oppløftende resultater. Han har blitt sendt hjem fra sykehuset og vi overvåker ham nøye i hans hjem. Vi regner med at han blir helt frisk innen en tidsramme som foreløpig er uviss, forteller Blackhawks i en pressemelding.

Lagkameratene til Hossa var rasende på taklingen og det faktum at Torres ikke engang fikk en tominutters utvisning.

- Det er alltid tøft å se en lagkamerat og god venn, en du har hatt fantastiske opplevelser med, ligge på isen sånn, sier stjernebacken Brent Seabrook ifølge NHL.com.

Phoenix Coyotes vant for øvrig kampen 3-2 etter scoring av Mikkel Bødker i sudden death. Coyotes leder nå 2-1 i kamper i best-av-sju-serien.

HTML EMBED

Kaptein Jonathan Toews mener Torres' takling på Hossa var verre enn Andrew Shaws takling på Mike Smith.

- Han spilte videre, mens vår kar fikk tre kampers utestengelse for det. Det er ganske frustrerende. Torres fikk spille videre. Det ville ikke overraske meg om han forsøker å gjøre noe sånt flere ganger. Hvis han ikke møter noen konsekvenser, ser jeg ingen grunn til at han ikke kommer til å gjøre det.

Torres er - ikke overraskende - uenig med Chicago-spillerne.

- Det var et hockeytrekk. Jeg forsøkte bare å fullføre taklingen min der ute, sier Torres, som nekter å svare på hva han synes om at han hoppet inn i taklingen.

Mest sannsynlig må Raffi Torres sone karantene. En rekke spillere er blitt utestengt fra én eller flere kamper i årets sluttspill, selv om man ikke har kommet lenger enn halvveis i første runde.

Her er listen:
Nicklas Bäckström (Washington) utestengt i én kamp
Andrew Shaw (Chicago) utestengt i tre kamper
Matt Carkner (Ottawa) utestengt i én kamp
Carl Hagelin (NY Rangers) utestengt i tre kamper
Craig Adams (Pittsburgh) utestengt i én kamp
James Neal (Pittsburgh) utestengt i én kamp
Aaron Asham (Pittsburgh) utestengt i fire kamper
Byron Bitz (Vancouver) utestengt i to kamper

PS. De to øvrige kampene natt til onsdag endte med seier 4-3 til Florida Panthers mot New Jersey Devils og 3-1 til Nashville Predators mot Detroit Red Wings. Florida leder 2-1 og Nashville leder 3-1 i disse to seriene. Du kan lese mer om NHL-sluttspillet på NHL.com.