RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MAKS UFLAKS: Franske Jules Bianchi kjørte av banen og traff dette kjøretøyet under Japans Grand Prix på Suzuka-banen.
MAKS UFLAKS: Franske Jules Bianchi kjørte av banen og traff dette kjøretøyet under Japans Grand Prix på Suzuka-banen. (imago / All Over Press)

Til sykehus med store hodeskader

Sist oppdatert:
Formel 1-fører hasteoperert etter krasj med traktor.

Japans Grand Prix i formel 1 ble søndag morgen en svært våt affære. Etter mye trøbbel på grunn av uværet, tok britiske Lewis Hamilton sin tredje strake seier.

Etter starten var det overvann på store deler av banen. Det var tydelig at det ga store problemer. Arrangørene valgte å avbryte løpet etter at 46 av de 53 rundene var ferdigkjørt på grunn av forholdene.

Da hadde også franskmannen Jules Bianchi vært involvert i en stygg krasj, noe som var en medvirkende årsak til avbruddet.

Marussia-føreren skadet seg stygt og ble sendt umiddelbart til sykehus i ambulanse. 25-årige Bianchi kolliderte med en traktor som var på banen for å hjelpe Saubers Adrian Sutil, som også hadde krasjet.

Hasteoperert

- Føreren er ikke ved bevissthet og har blitt sendt til sykehus med ambulanse fordi helikopter ikke egner seg ved slike værforhold. Mer kan vi ikke si, uttalte Matteo Bonciani i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) like etter ulykken.

Søndag ettermiddag kom det mer informasjon fra forbundet.

- CT-undersøkelsen viste at føreren har store hodeskader og han blir operert på sykehuset nå. Etter det kommer han til å få intensivsykepleie og bli overvåket nøye, melder FIA i en pressemelding

I det samme meldingen gjøres det også rede for forløpet til ulykken.

- På den 42. runden mistet Adrian Sutil kontroll over bilen sin. Han spant av banen og inn i dekkene på utsiden av sving 7. Banemannskapet vinket med to gule flagg før svingen for å advare de øvrige førerne om hendelsen. Et lkjøretøy ble sendt ut for å løfte Sutils bil inn i sikkert område bak gjerdene.

- Da dette pågikk mistet bil nummer 17, Jules Bianchi, kontrollen på bilen sin. Bilen fortsatte over sonen på utenfor banen og traff baksiden på traktoren, skriver FIA.

Banemannskapene tilkalte hjelp øyeblikkelig og Bianchi ble fraktet til sykehus av ambulansepersonellet. 

Antiklimaks

Hamilton, toer Rosberg og Red Bull-føreren Sebastian Vettel, som endte på 3.-plass, vartet ikke opp med feiring etter løpet, slik de vanligvis gjør. Førerne gikk på podiet, men der var det ingen champagne. Tankene gikk til Bianchi.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VÅTT OG VANSKELIG: Nico Rosberg (til venstre) klarte ikke å holde unna for Mercedes-rivalen Lewis Hamilton på Suzuka-banen.


- Jeg tenker ikke på løpet nå. Jeg tenker bare på min kollega. Jeg håper jeg får noe informasjon om hvordan det går. Det virker veldig alvorlig og jeg håper virkelig på det beste, sa Rosberg.

- Det er helt klart et antiklimaks at en av våre kolleger er alvorlig skadd. Det er min største bekymring akkurat nå, sa Hamilton.

En solid sesong så langt gjør at Hamilton leder VM-sammendraget. Søndagens seier på banen i Japan var hans åttende for sesongen.

Han drar ytterligere ifra lagkamerat Nico Rosberg på sammenlagtlisten. Tyskeren ble nummer to søndag, mens Red Bull-føreren Sebastian Vettel ble nummer tre.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere