Gå til sidens hovedinnhold

Til tabelltopp uten å imponere

Arsenal er igjen ligaleder i England, men måtte slite for å få med seg alle poengene mot Blackburn.

ARSENAL-BLACKBURN 1-0: Arsene Wengers mannskap holder fortsatt stø kurs på toppen av Premier League. Laget er fremdeles ubeseiret på 16 kamper, men søndagens motstander Blackburn kunne fort ha gjort noe med den statistikken.

Allerede i første spilleminutt fikk Dwight Yorke en gyllen mulighet til å gi gjestene ledelsen, men avslutningen hans alene med Arsenal-keeper Jens Lehmann gikk svakt utenfor.

- Det har vært en strålende uke, og det var en bra kamp i dag. Vi hadde nok av sjanser, men vi tenkte på at Blackburn vanligvis kommer til Highbury og stjeler poeng. Og når sjansene ikke gir uttelling, lurer man på om det vil skje igjen, sa Wenger til Reuters etter kampen.

Mål annulert
Etter Yorkes sjanse, tok Arsenal mer over, og etter 11 minutter kom målet. Dennis Bergkamp ble nydelig frispilt av Taore, og nederlenderen gjorde ingen feil fra kloss hold.

Arsenal var best i første omgang, og skapte også flere sjanser utenom scoringen. Patrick Vieira hadde muligheten til å øke til 2-0 før hvilen, etter et strålende samspill med Fredrik Ljungberg og Thierry Henry, men Vieiras skudd fra 16 meter gikk til side for mål. Svak avslutning av den elegante midtbanespilleren.

Bortelaget kom høyere på banen i andre omgang, og skapte flere store muligheter. De fikk i tillegg et mål annulert (for øvrig korrekt dømt), men Arsenal skapte også sin skjerv med farligheter.

Thierry Henry hadde flere gode muligheter, men spilleren, som mandag kan bli kåret til verdens beste fotballspiller i 2003, hadde ikke det samme stinget foran nettet i dag som han har hatt tidligere i år.

Nedrykksstriden
Blackburn har bare ett poeng ned til nedrykksstreken, mens Arsenal fortsetter sin strålende høstsesong. De leder Premier League ett poeng foran Manchester United og to foran Chelsea, som snublet hjemme mot Bolton lørdag.

Her er tabellen.

HTML EMBED
Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021