Gå til sidens hovedinnhold

Til talentsamling

Denne sesongen har Heidi Mogstad (16) spilt på Grei/Linderuds midtbane. I morgen reiser hun til Kongsvinger på talentsamling.

Bekkestua/Groruddalen: Det var gjennom en venninne at den unge midtbane-spilleren fikk beskjed om at hun er tatt ut som ei av 21 jenter til talentsamlingen på Kongsvinger.
- Jeg visste at uttaket kom snart, men det var ei venninne som fortalte meg at jeg var blitt tatt ut. Hun hadde sett det på internet, forklarer Mogstad og fortsetter:
- Jeg ble jo glad. Selvfølgelig. Det er ikke så mye annet å bli enn glad når man får en sånn beskjed, smiler 16-åringen.
Talentsamlingen som varer hele helgen, har som formål å kartlegge ferdighetsnivået til årets kull på gutte- og jentesiden. I tillegg til landslagstrenerne for de yngste kullene vil alle spillerutviklerne i kretsen være tilstede.

Fotballfamilie

I år er første gang 16-åringen kan bli tatt ut på noe landslag. Men i sommer deltok hun på Statoils Fotballakademi for andre året på rad.
Fotballeventyret til Mogstad startet da hun gikk i tredjeklasse på barneskolen. Da begynte hun å trene med broren sin. Og Mogstad er ikke sen med å innrømme at hun kommer fra en skikkelig fotballfamilie.
- Alle søsknene mine har drevet med fotball, og pappa følger alltid opp. Det har alltid vært fotball for meg.
Foran årets sesong spilte førsteklasse-eleven på Norges Toppidrettsgymnas på jentelaget til Koll. Men for å ta et skritt videre på fotballkarrieren sin, meldte hun overgang til Grei/Linderuds damelag hvor hun var en av mange unge spillere denne sesongen. Men tross alderen har ungjenta herjet på sentral midtbaneplass hele sesongen.
- Vi hadde en dårlig start på sesongen, men tilslutt kjempet vi om kvalifiseringsplass. Jeg føler vi har hatt fremgang hele veien.

Sterkere og raskere

Nylig begynte Mogstad også å trene med Toppserie-laget Røa. Og med trening på NTG, Grei/Linderud og Røa sier det seg selv at ungjenta legger ned en god del treningstimer i uka.
- Ja, det blir vel ti til 12 økter i uka, men dette er første året jeg har trent så hardt. Men det er bare gøy og sosialt, smiler midtbanespilleren som tar noen sesonger til for Grei/Linderud. Ihvertfall én.
- Ja, vi får se. Jeg håper ihvertfall vi rykker opp neste sesong.
Selv om 16-åringen nå er tatt ut til talentsamling, har hun ikke riktig bestemt seg for hvor mye hun skal satse i tiden fremover.
- Som jente kan man ikke leve av å spille fotball, men det har jeg egentlig ingen drøm om heller. Jeg har bare lyst til å bli så god som mulig, og da er det greit å ha noe ved siden av. Jeg har lyst til å bli journalist, forsetter Mogstad som likevel ikke ville sagt nei hvis hun fikk en plass på landslaget.
- Det er klart jeg ville vært med på EM, VM og OL hvis jeg hadde fått sjansen. Men vi får se.
Før neste sesong ønsker 16-åringen å bli sterkere og raskere til å ta avgjørelser med ballen i beina. Og det ser ut som 16-åringen er på god vei der hun rusler mot styrkerommet.
Det er klart jeg ville vært med på EM, VM og OL hvis jeg hadde fått sjansen. Men vi får se.
Heidi Mogstad

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag