RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til topps etter disking

Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Norges 49er med Christoffer Sundby og Frode Bovim ble nummer to i sin første OL-seilas tirsdag, men gikk til topps etter at den polske vinnerbåten senere ble disket.

Den polske båten var to sekunder foran den norske duoen over målstreken, men ble etter første seilas disket sammen med Italia. De polske og italienske utøverene seilte uten redningsvest, noe som er imot reglementet.

Dermed gikk den norske båten til topps. På grunn av sterk vind var tirsdagens det eneste seilaset i 49'er-klassen som hittil er avviklet.

- Det er litt trist å vinne sånn. Vi ønsker å vinne på sjøen og ikke på juryerommet, sier den norske treneren Lars Loennechen til TV 2 Nettavisen.

- De hevder selv de har hatt vestene på under seilaset, men vedkommende som sjekket utsyret mente de hadde seilt uten svømmevester, sier han.

Dermed leder de norske etter ett av 16 seilaser i 49'er klassen.

- Forplikter
Christoffer Sundby er storebror til Siren, som har tatt en klar ledelsen i Europajolle etter fire seilaser.

- Den gode åpningen til Siren forplikter at vi også gjør det bra. Jeg kan ikke være dårligere enn lillesøster, selv om det er veldig vanskelig. Hun har vært strålende til nå, sier Sundby til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere