RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til topps med mesteren

(FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Lars Elton Myhre dro til topps med sjokkvinner Patrick Staudacher i dag, men maktet ikke å holde følge med ham ned igjen.

ÅRE (Nettavisen): - Jeg tok faktisk heisen med ham opp i dag. Han var litt seint ute til start og virket stresset. Jeg tror helt sikkert at det var en fordel å starte da han gjorde, sier Lars Elton Myhre til Nettavisen.

Men det var ikke mange andre som hadde 26-åringen fra Sterzing i Syd-Tirol som favoritt på dagens øvelse. Patrick Staudacher slo ned som en bombe da han kom i mål på klart bestetid i dag.

Ikke på topp ti
- Han var ikke på min topp ti liste over favoritter her i dag, innrømmer Aksel Lund Svindal.

Men fra startnummer 10 sto italieneren i mot det ene angrepet etter det andre, og vant VM-gull i sin første VM-øvelse noensinne.

Tidligere denne sesongen har han en 5. plass i utfor fra Bormio og en 8. plass fra super G i Hinterstoder som sine beste plasseringer. I dag kjørte Staudacher imidlertid et glimrende løp, og spesielt var den råsterke avslutningen var det ingen av konkurrentene som sto i mot.

Drøm i oppfyllelse
- Jeg vet at han er god på ski, men jeg trodde ikke han kunne vinne her i dag, sier Lund Svindal til Nettavisen.

Italieneren var selv i den syvende himmel, og hadde følgende å si etter sjokkseieren:

- Jeg visste at jeg kan kjøre veldig fort på en god dag. Men at det skulle skje nettopp i dag, i VM, er helt utrolig. En drøm ble til virkelighet i dag, sa en overlykkelig vinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere