*Nettavisen* Sport.

Til topps til slutt

Foto: Scanpix / Reuters / Denis Balibouse

Norge og Thomas Ulsrud tok sitt første mesterskapsgull etter åtte pallplasser.

11.12.10 19:52

Det norske herrelandslaget i curling fikk sin etterlengtede første meterskapsseier da Danmark ble slått 5-3 i en tett EM-finale i Champéry i Sveits lørdag.

Skip Thomas Ulsrud var tydelig en lettet mann da han ble gratulert av landslagssjef Ole Ingvaldsen etter den nervepirrende avslutningen.

- F... det tok lang tid! Dette har vi ventet lenge på, Ole!

Ulsrud sikret Norge det avgjørende poenget med sin siste stein i den tiende omgangen.

- Utrolig deilig
- Vi har vært i så mange finaler de siste årene og blitt nummer to hver gang. Det var helt utrolig deilig å endelig vinne, smilte Ulsrud i seiersintervjuet.

Ulsrud har vært med på å hente åtte mesterskpasmedaljer tidligere, men har aldri før fått gull hengende rundt halsen. Torger Nergård var med som reserve på laget til Pål Trulsen som vant OL-gull i 2002. De øvrige spillerne har aldri stått øverst på seierspallen i store internasjonale mesterskap.

- Jeg ble trygg på seieren da vår third (Nergård, red. anm.) slo bort to danske steiner i den siste omgangen. Vi har vanligvis feiret godt når vi har vunnet sølvmedaljer også, men nå skal vi toppe de feiringene.

Det unge danske laget, ledet av skip Rasmus Stjerne, var turneringens store overraskelse. Laget slo Norge i grunnspillet og tok seg høyst overraskende helt til finale, bare to år etter at de vant sitt første mesterskap som juniorer.

- Det er helt åpenbart at de har en stor framtid foran seg. De overrasket oss veldig med å spille seg helt til finalen. Vi var nødt til å spille på vårt beste og måtte kjempe hele veien, skrøt den langt mer rutinerte Ulsrud.

Beholdt overtaket
Norge tok ett poeng i første omgang, før Danmark utlignet i den tredje. Etter dette hadde Norge et lite overtak som holdt kampen ut.

Skip Thomas Ulsrud sørget for 2-1 i femte omgang, før de unge danske laget med ørsmå marginer sikret seg 2-2 i neste. Måleapparatet måtte ut for å avgjøre hvilket lag som hadde beste stein i den sjette omgangen.

Nøkkelen til den norske seieren ble da Thomas Ulsrud sikret kveldens første og eneste topoenger i omgang sju.

Torger Nergård kostet danskenes siste stein helt til utkanten av boet i den avsluttende omgangen. Dermed var det bare for Ulsrud å plassere sin siste bedre, og sikre lagets første store mesterksapsseier internasjonalt.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.