RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake der det begynte

Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen gleder seg over at LPGA-touren i 2012 er tilbake på en av hennes favorittbaner.

Oslo (ANB): I 2007 tok den norske golfstjernen sin første seier på den amerikanske LPGA-touren Kingsmill-banen i Williamsburg – etter å ha slått sørkoreanske Jee Young Lee i omspill. Den dagen glemmer naturligvis Tutta aldri.

De siste sesongene har imidlertid ikke Kingsmill stått på LPGA-programmet, men tirsdag ble klart at banen i Virginia igjen er med i det gode selskap.

- Kingsmill er soleklart en av mine favorittbaner. Og det var en av de turneringene du virkelig ønsket å vinne, sier Pettersen til USA Today – og tilføyer:

- Vi elsket å reise til Kingsmill, så dette er strålende nyheter.

Nedgangstider
LPGA-arrangøren lanserte tirsdag hele programmet for årets sesong. Det viste blant annet at Tutta kan belage seg på tur tilbake til Kingsmill i tidsrommet 6.-9. september.

Samtidig ble det klart at LPGA-touren i 2012 synes å være tilbake på offensiven – etter flere trøblete sesonger. Siden 2009 har blant annet antall turneringer gått ned som følge av mangel på sponsorer.

2012-kalenderen inneholder totalt 27 turneringer – fire flere enn i fjor. Totalt ligger det 47 millioner dollar, rundt 280 millioner kroner, i den samlede premiepotten.

- Dette ser endelig ut som et veldig fornuftig program, fastslår Suzann Pettersen.

På rett spor
Den norske golfproffen innrømmer gjerne at det er godt å se at pilene nå peker i riktig retning igjen.

- Skuta gikk i feil retning i 2009. Nå måtte vi stoppe skadene og få skuta på rett kjøl igjen. Jeg synes 2011 var et veldig positivt år på mange måter, sier hun.

- Nå må vi sørge for at LPGA-touren holder seg sunn og frisk, tilføyer Tutta.

Oslo-jenta sesongdebuterer 9. februar. Da skal det kjempes om heder og ære i australske Melbourne. Deretter går det slag i slag med turneringer gjennom hele 2012 – fram til sesongavslutningen andre uka i desember.

De to mest pengestinne turneringene i årets LPGA-sesong er Evian Masters og US Open. Begge har rundt 20 millioner kroner i premiepotten. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere