Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake der det nesten gikk galt

Fabrice Muamba hyllet av begge lag før kampen.

TOTTENHAM - BOLTON 3-1:

Tirsdag var det igjen duket for FA-cupmøtet mellom Tottenham og Bolton på White Hart Lane. Kampen ble som kjent utsatt etter at Fabrice Muamba kollapset på banen.

40 minutter ut i oppgjøret som ble spilt lørdag den 17. mars ble midtbanespilleren liggende urørlig på gressmatta. Hjertet hadde stoppet og Muamba ble etter hvert sendt til sykehus.

Etter flere dramatiske døgn, der tilstanden til 23-åringen var kritisk, tyder de siste rapportene på at Bolton-spilleren nå er på bedringens vei. Trener Owen Coyle sa følgende mandag:

- Tilstanden hans er alvorlig, men stabil. I helgen har han vært i stand til å sitte utenfor sengen en kort stund, sett på TV og han har begynt å spise. Men han blir fortsatt nøye overvåket.

Besøkte Muamba
Og kanskje klarte også Muamba å få med seg noen minutter av oppgjøret i London tirsdag? Før kampen hadde lagkameratene i Bolton vært på besøk hos midtbanemannen på sykehus.

Ute på gressmatta måtte imidlertid Bolton se seg under press i åpningsfasen av møtet med Spurs. Hjemmelaget skapte mest og gjestene hadde lenge nok med å forsvare seg.

Allerede etter åtte minutter fikk Rafael van der Vaart og Luka Modric hver sin sjanse, men ved begge skuddene vartet Bolton-keeper Adam Bogdan opp med kvalifiserte redninger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Veggen Bogdan
Den samme ungareren var også i slag da Emmanuel Adebayor og Gareth Bale testet ham i det 22. minutt. Sisteskansen holdt gjestene inne i kampen med sitt solide spill bakerst.

Bolton var heller ikke helt ufarlige og kom etter hvert til noen halvsjanser. Tottenham-forsvaret hadde brukbar kontroll, men en målsnik som Ivan Klasnic krevde hele veien et våkent øye.

I det 38. minutt var Spurs på farten igjen. Scott Parker fikk ballen fra Bale, men fra 6-7 meter var igjen Bogdan tøff å overliste. Den påfølgende corneren var også farlig, uten at det ble mål.

Nærmere kom ikke hjemmelaget før pause og dermed sto det fortsatt 0-0 da dommer Howard Webb blåste av for første omgang i Nord-London.

Nelsen og Bale
Også i andre omgang gikk Tottenham hardt ut og allerede etter 46 minutter smalt det i tverrliggere fra Rafael van der Vaart. Modric hadde blitt lagt i bakken, nederlenderen tok frisparket.

Spurs fortsatte å presse og Bolton hadde nok med å forsvare seg. van der Vaart var aktiv framme for vertene og hadde flere gode innlegg. Ett av dem var Ledley King nær ved å heade i mål.

Nederlenderen kom også til muligheter selv og i det 62. minutt ble han spilt flott igjennom. Adam Bogdan var imidlertid fortsatt i det vanskelige hjørnet og vartet opp med en benparade.

Men selv ikke Bolton-keeperen kunne stå imot i 90 minutter tirsdag. Etter 74 minutter skulle det endelig bli uttelling for vertskapet og målscorer, ja det var Ryan Nelsen.

Rafael van der Vaart slo et hjørnespark og denne gangen var ikke Bogdan helt patent da han feilberegnet i feltet. Mannen fra New Zealand takket, bukket og headet inn 1-0 til Spurs.

Og nå var det endelig åpnet bak hos gjestene. Bare minutter senere ble Gareth Bale spilt fram og waliseren gjorde ingen feil. Dermed kunne Tottenham glede seg over avansement.

Dette til tross for at Ivan Klasnic skapte litt spenning mot slutten, da han satte inn Boltons redusering, men på overtid satte Louis Saha inn 3-1 og satte den definitive spikeren i kista.

Kommentarer til denne saken