I oktober 2010 veltet faren til Rabobankstjernen Robert Gesink i et turritt som gikk i deler av Amstel Gold Race-løypa. Senior veltet i utforkjøringen ned fra Keutenberg.

Om lag to uker etter fallet døde han av skadene.

Gesink har den siste uken vært og trent på de samme veiene, for første gang siden farens dødsfall.

- Det var en alvorlig smell, forteller Gesink ifølge velonation.com.

- Dette er første gangen jeg er tilbake etter ulykken, men jeg må si at det ikke føles vondt. Jeg har følelsene mine under kontroll.

Skal juksere rydde opp i dopingproblemet?

Flere utfordringer
Som nevnt har Gesink trent i løypa. Ikke bare hadde han faren i bakhodet. Han ble også stoppet av politiet, som advarte mot alle tengestiftene i løypa.

- Jeg trente i løypa på onsdag for å teste eksplosiviteten min, og det inkluderte Keutenberg.

Selv om det gikk greit for Gesink på trening, har det vært tunge stunder tidligere i sesongen.

- Det var hardt i Tirreno (-Adriatico). Jeg så mamma og kjæresten min, men pappa var ikke med for første gang. Jeg ville gi opp med en gang. Jeg begynner sakte å takle pappas død, men det er fremdeles forferdelig mye smerte. Jeg skal prøve å holde følelsene borte på søndag, forklarer en åpenhjertig 24-åring.

Husk å tippe Amstel Gold Race!

Nummer tre i 2009
Robert Gesink egner seg godt i Amstel Golde Race. I 2009 ble han nummer tre, etter å ha sprukket på den siste stigningen, Cauberg. Han mangler riktignok én viktig egenskap, og det er et skikkelig rykk.

- Vi får se. Jeg tror ikke jeg får en tyvstart, slik som i 2009. Da kom jeg foran med Ivanov og Kroon. Vi holdt ut, men jeg sprakk på Cauberg. Jeg gjorde for mye jobb, og Ivanov var mye smartere og vant. Jeg tenker ofte tilbake på den utgaven. Hvem vet om jeg noen gang vil få en sånn mulighet igjen? Jeg er mye sterkere nå, men det vet konkurrentene mine.

Skal juksere rydde opp i dopingproblemet?