*Nettavisen* Sport.

Tilbake etter alkoholproblemer: - Vil vise verden

Michael Phelps har tatt et oppgjør med alkoholavhengighet og dårlige treningsvaner. Gullgrossisten bekrefter at han satser mot Rio-OL. Her sammen med kollega Allison Schmidt. Foto: Matt York (Ap)

«Ny» Michael Phelps ser mot Rio-OL.

Phelps vender blikket mot neste års OL i Rio de Janeiro etter å ha lagt alkoholproblemene bak seg. Denne uken svømmer han sine første konkurranser på nesten åtte måneder.

– Jeg ønsker å vise alle i verden at jeg er et annet sted enn jeg var, og faktisk mye bedre enn jeg noen gang har vært, sier Phelps, som er påmeldt i fem øvelser i stevnet i Phoenix-forstaden Mesa.

– Jeg forstår at det kommer til å ta tid, men denne uken begynner jeg.

29-åringen med 18 OL-gull ble i september tatt for fyllekjøring hjemme i Baltimore. Han ble i desember dømt til ett års betinget fengsel. Han ble også utestengt fra svømmingen i seks måneder og nektet deltakelse i årets VM.

Under rettssaken kom det fram at Phelps har fått behandling for alkoholavhengighet, og at han går på møter i Anonyme alkoholikere.

– Men jeg har greid å komme ut med et klart hode. Jeg tror ikke jeg har følt meg så bra noen gang.

Bob Bowman sier at han har sett store endringer i svømmeren han har vært trener for helt siden barndommen.

– Ingen er mer skeptisk enn jeg. Etter det siste som skjedde ville det bli vanskelig å overbevise meg om at dette skulle føre oss tilbake til noe vi kan være stolte av, men han er virkelig en annen person, sier Bowman.

Han hevder at Phelps' innsats på trening er den beste siden han forberedte seg til Beijing-OL, der han vant åtte gull.

– Jeg godtar avgjørelsen USAs svømmeforbund tok i fjor høst. Jeg håper jeg kan slutte meg til landslagskameratene neste år i stedet, i oppkjøringen til Rio, sier han.

Det er første gang han bekrefter at han satser mot et nytt OL.

– Dere hørte det først, som om det overrasker noen, sa han ironisk om den dårlig skjulte hemmeligheten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.