RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake etter fem års eksil

(foto: scanpix)
Jelena Dokic satser på nytt mot verdenstoppen, og denne gangen gjør hun det for Australia.

Det er fem år siden Dokic forlot Australia etter at hennes far Damir hevdet at trekningen i Australian Open var satt opp med tanke på å ødelegge for datteren. Siden den gang har karrieren hennes gått mye opp og ned, mest det siste, men nå er hun klar til å satse for fullt igjen.

- Jeg ønsker å se framover, å spille for Australia, være australsk og få karrieren min tilbake på sporet igjen. Jeg liker ikke det som har skjedd tidligere, og jeg ønsker å gjøre opp for det, sier hun til BBC.

Dokic var helt oppe på 2. plass på verdensrankingen i 2002, men nå er hun nede på en 349. plass.

- Jeg ønsket å komme tilbake for to år siden, men jeg var litt redd for folks reaksjoner, ikke minst spillernes. Men så langt har alle støttet meg. Jeg regner med at folk ikke forstår meg eller min situasjon, men det er greit. Jeg er her for å opparbeide meg spillernes respekt igjen, sier hun.

Dokic er allerede blitt tilbudt et wild card til Canberra International i januar, og det er også ventet at hun får være med i Australian Open. Sistnevnte turnering begynner 16. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere