*Nettavisen* Sport.

Tilbake etter marerittet

Chicago Bulls ønsket stjernespilleren Derrick Rose tilbake fra skademarerittet i en overbevisende 104-80-seier over New York Knicks onsdag. Foto: Adam Hunger (Reuters)

Chicago Bulls ønsket stjernespilleren Derrick Rose tilbake fra skademarerittet i en overbevisende 104-80-seier over New York Knicks onsdag.

NBA-basketballen startet opp denne uken, og Bulls fikk en solid sesongstart. Med en frisk Rose og nyervervelsen Pau Gasol på plass lignet laget en tittelutfordrer i Eastern Conference.

– Jeg vil ikke si at «rusten» er borte, men det kommer seg, sa Rose, som har vært ute i nesten to år. Han mistet 71 kamper i forrige sesong og hele sesongen før på grunn av kneskader.

– Jeg kan ikke være fornøyd med det jeg presterer. Jeg må legge det bak meg, uavhengig av om det er bra eller dårlig, og sørge for at jeg fortsetter med treningsopplegget mitt. Fysisk føler jeg meg bra, fortsatte spilleren som ble kåret til NBAs mest verdifulle i 2011.

Effektivt

Både Rose og veteranen Gasol gjorde viktige bidrag til onsdagens seier. Førstnevnte noterte 13 poeng og fem assists, mens spanske Gasol scoret 21 poeng og tok fem returer.

I tillegg bidro Taj Gibson med 22 poeng for Bulls på de 28 minuttene han var i spill. Laget traff på over 50 prosent av skuddene og knuste Knicks i det offensive spillet.

For vertene var det reservene som markerte seg. Aaron Brooks noterte 13 poeng, mens Doug McDermott scoret 12 i sin NBA-debut.

Tar seg tid

Derrick Rose måtte etter kampen innrømme at han har vært ivrig etter å komme tilbake på banen for første gang siden operasjonen i november i fjor. Samtidig ville han ikke stille urealistiske forventninger til seg selv.

– Det kommer fortsatt til å ta litt tid. Jeg er ikke bekymret. Jeg kommer kanskje til å ha noen dårlige kamper her og der, men det skal ikke hindre meg i å være aggressiv, sa Bulls-profilen.

I forrige sesong gikk Chicago-laget til sluttspillet som fjerde beste lag fra Eastern Conference. Der ble det bråstopp med 1-4 i kamper for Washington Wizards i 1. runde. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.