Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake etter rift i hjernen

Men nå må «den evige toer» jakte nytt lag etter å ha blitt frosset ut av Katjusja.

Navnet Leif Hoste er synonymt med vårklassikere.

Tre ganger har den belgiske veteranen kommet på andreplass i Flandern rundt, Belgias desidert viktigste sykkelritt.

Men denne sesongen har Hoste hatt store problemer. For i slutten av mars, på den første etappen i Driedaagse De Panne, gikk Katjusja-rytteren i bakken så det sang etter.

Brukne tenner, og vondt i kjeven og hodet ble resultatet. Men som den krigeren han er stilte Hoste allikevel til start i både Flandern rundt og Paris-Roubaix, til tross for at han slet med sterke hodesmerter.

Langvarige hodesmerter
Naturlig nok klarte ikke belgieren å markere seg i de to klassikerne, men verre var det at smertene ikke forsvant de neste månedene. I juni, nesten tre måneder etter ulykken, kunne Hoste fortsatt ikke trene mer enn to timer om gangen, på grunn av hodesmertene.

Etter hvert ble Hoste mer og mer desperat etter å finne ut hva som forårsaket problemene. I august fikk han svaret; han hadde fått en rift i hjernemembranen.

Med fakta på bordet har Hoste endelig klart å trene normalt igjen, og bygget seg sakte, men sikkert opp igjen.

- De siste tre ukene har jeg kunnet trene uten noen smerter, forteller han til sporza.

Men nå har det oppstått et nytt problem for den sterke klassikerrytteren.

Forrige uke fikk nemlig Hoste en telefon fra Katjusjas nye sportsdirektør Hans-Michael Holczer, om at han ikke trengte å møte på lagets første samling. Rytteren, som har kontrakt med laget ut 2012, var nemlig ikke en del av lagets fremtidsplan. Det fikk naturlig nok Hoste til å se rødt.

- Om den nye sjefen ikke respekterer min kontrakt, så setter jeg foten i døren. En rytter har plikter, men også rettigheter, raser klassikerkjempen til den belgiske avisen Het Nieuwsblad.

Lotto kan bli redningen
Dermed kan det gå mot et stygt brudd mellom de to partene. For Katjusja er ikke kjent for å legge noe imellom om det oppstår problemer mellom en rytter og lagledelsen. Bare spør Filippo Pozzato, som tidvis har blitt fryst ute av det russiske laget denne sesongen.

Heldigvis for Hoste er det et lag som ønsker seg hans tjenester. Lotto og Omega Pharma har foran neste sesong gått hvert til sitt, og førstnevnte sponsor har inngått et samarbeid med sykkelprodusenten Ridley. Nå ønsker de å få inn rutinerte Hoste for å forsterke klassikerlaget.

- Hvis det blir sånn at jeg må se etter et nytt lag, vil Lotto være et flott alternativ. Jeg kjenner laget og lagledelse veldig godt allerede, sier Hoste.

Dermed kan det ende med at Hoste returnerer til laget han kjørte for fra 2003-2004 og 2007-2010.

Kommentarer til denne saken