Tilbake i ledertrøyen

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Italienske Vinzenco Nibali punkterte tidlig på tempoetappen, men kom sterkt tilbake.

15.09.10 19:09

På forhånd var Nibali den aller største favoritten til å overta Rodriguez' ledertrøye i Vuelta a Espana etter onsdagens tempoetappe.

Italieneren innfridde, men alt gikk ikke helt etter planen. Etter ti kilometer kom en uheldig forhjulspunktering. Da var det ikke bare Nibali som stresset.

I følgebilen hadde Liquigas-laget to mekanikere. Mekanikerne ble aldri helt enige om de skulle bytte forhjulet eller gi 25-åringen en ny sykkel. Det ble med forhjulsbytte, men Nibali tapte verdifull tid.

Rodriguez raknet fullstendig
Den tiden kan bli viktig opp til Bola del Mundo på lørdag. Der blir det angrep, det kan i hvert fall Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia) garantere etter sitt livs tempoetappe.

Tredjemann i sammendraget før den 46 kilometer lange tempoetappen tapte bare 19 sekunder til Nibali og ligger bare 39 sekunder bak italieneren før lørdagens avgjørende fjelletappe.

Les også: Mosquera til Movistar?

Joaquin Rodriguez (Team Katjusja) som ledet før etappen raknet helt, og tapte over fem minutter til Nibali. Spanjolen kan derfor konkludere med at seieren er utenfor rekkevidde, kanskje pallen også...

Russisk angrep
Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) var som forventet lederen da TV-sendingen begynte, og var en av favorittene til etappeseieren.

Denis Mensjov (Rabobank) klarte ikke svare på tempotidene til Cancellara under årets Tour de France. Onsdag fikk russeren sin revansje ovenfor Cancellara.

Rabobank-rytteren lå nesten minuttet bak Cancellara, men Mensjov kom utrolig sterkt mot slutten og tok ledelsen i mål med 25 sekunder på sveitseren.

Velits med årets første seier
En annen VM-kandidat på tempo, svenske Gustav Larsson (Team Saxo Bank), hadde også samme utvikling i løpet men klarte ikke matche tiden til Mensjov og Cancellara.

Med tanke på Nibalis tekniske problemer, og de beste sammenlagtrytternes tempoferdigheter så det ut som det ville bli russisk dominans på den 17.-etappen av Vuelta Espana.

Men Peter Velits (Team HTC-Columbia) ville noe annet. Slovaken avsluttet enormt, og klokket inn foran Mensjov, Cancellara og Larsson. Sjettemannen i sammendraget før onsdagens etappe var plutselig blitt en pallkandidat på få flate kilometere.

- Alt gikk min vei. Jeg skal nyte denne seieren, men jeg tenker ikke på sammenlagtplasseringen min, fortalte Velits til arrangøren etter målgang.

Velits er nå tredjemann i sammendraget, nøyaktig to minutter bak Nibali. Han har en ledelse på 1,44 og 1,45 på henholdsvis Frank Schleck (Team Saxo Bank) og Joaquin Rodriguez før de fire siste etappene av årets siste Grand Tour.

PS: Ingen norske deltok på onsdagens tempoetappe. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) og Thor Hushovd (Cervèlo Test Team) har stått av rittet. Rittet avsluttes i Madrid søndag.

Resultater, 17.-etappe:
1 Peter Velits (Team HTC-Columbia) 52,43
2 Denis Menchov (Rabobank) +12
3 Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) +37
4 Gustav Larsson (Team Saxo Bank) +50
5 Luis-Leon Sanchez (Caisse d’Epargne) +1,03
6 Leif Hoste (Omega Pharma-Lotto) +1,07
7 David Zabriskie (Garmin-Transitions) +1,10
8 Carlos Barredo (Quick Step) +1,14
9 Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) +1,24
10 David Millar (Garmin-Transitions) +1,27

Sammenlagt:
1 Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) 71.19,49
2 Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia) +39
3 Peter Velits (Team HTC-Columbia) +2,00
4 Frank Schleck (Team Saxo Bank) +3,44
5 Joaquin Rodriguez (Team Katjusja) +3,45
6 Xavier Tondo (Cervélo Test Team) samme tid
7 Tom Danielson (Garmin-Transitions) +3,55
8 Nicolas Roche (Ag2R-La Mondiale)+4,03
9 Carlos Sastre (Cervélo Test Team) +4,13
10 Luis-Leon Sanchez (Caisse d’Epargne) +5,43

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Svar på spørsmålet nedenfor hvis du vil være med i trekningen om en sykkel. Les mer om konkurransen her!

2175-0-np

Alt du trenger til Vuelta a España!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.