Tilbake i rekordtempo

TROMSØ (TV2 Nettavisen): Terje Skarsfjord hadde ett kvarter til å tenke seg om på, før han sent i går kveld takket ja til å overta trenerjobben i Tromsø.

20.08.03 16:24

- Vi har ikke mer tid enn vi trenger, og måtte få avklart trenerspørsmålet så raskt som mulig. Vi har allerede på søndag en viktig kamp mot Lillestrøm, og trenger å få brukt tiden og konsentrasjonen på treningsfeltet – ikke i møterommene, forklarer Skarsfjord.

Av samme grunn – tidspress – ble pressekonferansen hvor Skarsfjords navn offisielt skulle presenteres, utsatt i tre timer. Skarsfjord ønsket å prioritere formiddagstreningen.

Ikke takk for sist

- Jeg ville ikke påtatt meg dette oppdraget, om ikke alt var ”på stell” i forholdet mellom klubben og de avgåtte trenerne, poengterer Skarsfjord, og legger til at det er med blandede følelser at han tar fatt på jobben – nettopp fordi avgjørelsen også involverer at kolleger av ham har måttet forlate jobben.

Skarsfjord er styremedlem i trenerforeningen, og hadde ikke kunnet tåle at rettighetene til foreningens medlemmer ikke hadde blitt ivaretatt ordentlig.

- Ser du på engasjementet som en mulig revansje, etter at du selv på omtrent samme tidspunkt i 2001-sesongen ble avløst?

- Nei! Men jeg registrerer at noen i klubben har endret oppfatning av meg siden den gang, sier han.

Brukbart mottatt

Den nygamle treneren beskriver reaksjonene blant spillerne som imøtekommende og positiv.

- Det var ikke flaggheising på treningen akkurat, men spillerne virker fornøyd med at situasjonen er avklart. For øvrig vil jeg si at spillerne har opptrådt svært ryddig og profesjonelt i disse ukene, sier han, og legger til at han har hatt svært lite med A-stallen å gjøre de to siste årene, til tross for at han jobbet i den samme klubben.

- Hvordan vurderer du årets lag sammenliknet med det som rykket ned i 2001?

- Som bedre. For det første er årets lag preget av større harmoni. Vi har flere markante lederpersonligheter – i positiv forstand. Og vi har mer robuste spisser i duoen Kovacs og Årst. Om dette er nok til at vi klarer å vinne nok kamper til å unngå nedrykk, er faktisk en annen sak. Vi har en meget tøff jobb foran oss, sier han.

Ferie – og ny leting

Pressekonferansen på Alfheim ble avviklet uten at verken spillere eller noen av de avgåtte trenerne var til stede. Ifølge administrerende direktør Jan Henry T. Olsen uteble Johansen etter eget ønske.

- Trond er blitt fritatt fra å være til stede her, og har nå tatt ferie. Når han er tilbake, vil han tre inn i en rolle i klubbens markedsavdeling. Det er en avtale som ble gjort allerede da han ble ansatt som trener, forteller Olsen, som dessuten så godt han kunne roste Johansen for den jobben han har gjort.

Johansen er for øvrig ikke alene om å ta fatt på ferie. Det samme gjør styreleder Gunnar Wilhelmsen. Dermed sitter resten av styret og direktør Olsen inntil videre alene igjen med utfordringen om å finne ut hvem som skal trene klubben til neste år.

- Den jobben skal vi gjøre grundig og skikkelig, sier Olsen.

- Er Terje Skarsfjord aktuell?

- Det har vi ikke diskutert, sier Olsen.

- Er Skarsfjord interessert?

- Det er for meg ikke aktuelt å svare på nå. Jeg vil ikke i dag binde meg for noen lenger periode enn ut denne sesongen, sier Skarsfjord.

- Vil det være avgjørende hvilken divisjon TIL spiller i til neste år?

- Nei!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.