RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake i toppen etter sju år

TIL SEMI: Ana Ivanovic fra Serbia.
TIL SEMI: Ana Ivanovic fra Serbia. Foto: Pascal Rossignol (Reuters / NTB scanpix)
Ana Ivanovic til semifinale i French Open.

Serbiske Ana Ivanovic er klar for sin første Grand Slam-semifinale på sju år. Den serbiske tennisyndlingen slo enkelt ukrainske Elina Svitolina i kvartfinalen i Roland-Garros tirsdag.

Ivanovic spilte meget godt gjennom hele kampen og vant til slutt 6-3, 6-2. 27-åringen, som vant Roland-Garros i 2008, er seedet som nummer sju i årets turnering.

- Jeg vet ikke om jeg skal føle meg glad eller gammel, sa Ivanovic etter seieren over sju år yngre Svitolina.

Den serbiske jenta har tre ganger tidligere vært i en semifinale i en Grand Slam-turnering. Seieren i Roland-Garros for sju år siden er hennes eneste.

Sterk vind gjorde spilleforholdene krevende i Paris tirsdag, men Ivanovic syntes å være helt upåvirket. Kvartfinalekampen mot Svitolina var over på 75 minutter.

- Det var veldig tøft å spille i dag. Vinden var virkelig sterk og ballen spratt over alt. Jeg måtte bare forsøke å holde meg rolig og konsentrere meg om fotarbeidet, sa Ivanovic.

I semifinalen venter Lucie Safarova. Den tsjekkiske jenta slo spanske Garbine Muguruza 7-6 (7-3), 6-3 i sin kvartfinale tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere