RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake på 2008-nivå

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
EM-medalje er årets store mål for sprinteren Jaysuma Saidy Ndure, som er godt forberedt til sesongen.

ANB: 26-åringen, som valgte å stå utenfor landslaget foran denne sesongen, har nettopp kommet hjem til Norge igjen etter et åtte uker langt treningsopphold i San Diego, California. De nærmeste dagene skal han lade opp til sesongens første store oppgave – Diamond League-åpningen i Doha, Qatar fredag i neste uke.

Lengre framme enn i fjor

- «Jays» hadde stort utbytte av treningsoppholdet i USA. Han har fått gjort alt vi hadde planlagt av trening, og har fått trent på et bra nivå over en lang periode, opplyser hans trener, Benjamin Jensen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nettopp det at han har kunnet gjennomføre en lengre, stabil treningsperiode på et høyere nivå er den store forskjellen i forhold til i fjor. Da gikk vinterhalvåret i stor grad med til å bygge seg opp igjen etter skaden som blant annet ødela OL i Beijing for ham høsten i forveien.

- Han er lengre framme nå enn på samme tid i fjor. Jeg vil si han ligger omtrent på 2008-nivå. Så får vi bare håpe denne sesongen vil arte seg litt annerledes, sier Jensen.

Dobler i EM
For OL-sesongen endte som kjent trist. Men i første del av den var han på sitt livs hittil beste nivå. Ndure innledet med norsk rekord 10,01 nettopp i Doha tidlig i mai, og fulgte opp med to ganger 10,06 og en gang 10,07 utover sommeren.

100-metertiden hans var for øvrig den nest beste i Europa det året. Året før var han klart best i Europa på 200 meter med sitt oppsiktsvekkende rekordløp på 19,89.

Når han nå angivelig er tilbake på dette nivået, gir det derfor naturlige forhåpninger om medalje(r) under EM i Barcelona. Der er det, ifølge treneren, meningen at han skal løpe begge distansene.

Likt fokus på begge
- Det blir tøft å doble, for et EM går over et kortere tidsrom enn et VM/OL, og hviletiden mellom slagene blir desto kortere. Men vi har likt fokus på begge sprintdistansene, og han har trent for begge, sier Jensen.

Nå blir det mye rolig trening, blant annet noen økter i Vallhall, fram til sesongpremieren – 100 meter i Doha 14. mai. Og Ndure ser unektelig fram til gjensynet med banen der han gjorde sitt rekordløp for temmelig nøyaktig to år siden.

Hva han er god for nå, vil imidlertid ikke treneren spekulere i. Det eneste Benjamin Jensen vil si, både om det løpet og sesongen som sådan, er dette:

- Det ser lovende ut!

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere