*Nettavisen* Sport.

Tilbake på landslaget

SYK: Magnus Moan føler seg ikke bra, og nå står langrennet i fare. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Magnus Moan får spesialtilpasset opplegg.

08.04.11 11:14

Magnus Moan er tilbake på landslaget i kombinert – takket være en spesialavtale tilpasset hans familiesituasjon.

Det ble resultatet av en evalueringsrunde trønderen har hatt med både Granåsen Skiteam og landslagstrenerne Nic Huber og Kristian Hammer etter VM-sesongen.

- Jeg har hatt en god dialog med alle sammen. Den endte med at jeg bestemte meg for å takke ja til landslaget, som ga meg mulighet for en friere rolle jeg er godt fornøyd med. Jeg har fått en ordning der jeg kan få være mest mulig sammen med familien, sier småbarnsfaren til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Base i hjembyen
Løsningen innebærer at 27-åringen formelt blir en del av landslaget, men han vil ha base hjemme i Trondheim og fremdeles ha røttene sine i Granåsen Skiteam. Der er Bjørn Kåre Ingebrigtsen hovedtrener, og han blir fortsatt Moans trener i det daglige.

Dessuten står han friere når det gjelder å delta på samlinger med landslaget.

- Det betyr mye for meg å være mest mulig hjemme og sammen med familien min i sommer og høst, for ikke å være lei når sesongen tar til, sier Moan.

Noen av landslagssamlingene vil han imidlertid være med på, i tillegg til at han akter å delta i Sommer Grand Prix i august.

Respekterer Tande
Avgjørelsen om å vende tilbake til landslaget ble enklere da Petter Tande bestemte seg for å legge opp.

- Da Petter og jeg valgte å stå utenfor landslaget foran siste sesong, og heller være en del av Granåsen Skiteam, var tanken at vi skulle jobbe sammen fram mot OL i 2014. Nå er det momentet borte, og da vil jeg ha størst nytte av å være på landslaget, sier Moan, som i høyeste grad forstår og respekterer Tandes beslutning.

- Det er en ærlig sak. Livet er mer enn bare idrett, og Petter har en lang karriere bak seg etter å ha tatt steget opp i eliten i veldig ung alder, påpeker lagkameraten.

Satser til 2015
Han er på sin side fast bestemt på å satse for fullt fram til neste OL – ja, ikke nok med det.

- Jeg ser ikke bort fra at jeg også tar med meg VM i Falun i 2015 før jeg gir meg, sier Magnus Moan, som erkjenner at han på langt nær fikk ut det han ønsket seg av VM-sesongen. Og mener å ha forklaringen på det.

- Når jeg ser tilbake, innser jeg at jeg brukte for mye energi på utenomsportslige saker og ting i oppkjøringen til sesongen. Alt gikk på skinner i fjor sommer og tidlig høst, men etter det var jeg ikke flink nok til å prioritere hvile. Dermed ble totalbelastningen for stor. Dette er noe jeg tar lærdom av, og vil bruke til å gjøre flere endringer i opplegget mitt i årene som kommer, sier Magnus Moan.

Fast bestemt på å vise at han slett ikke har gjort sitt som kombinertløper.

(ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag