Tilbake på VM-pallen

Foto: Reuters/Scanpix

Petter Solberg fryktet det verste da han traff et tre, men VM-runden i Tyrkia endte likevel i pur glede.

18.04.10 14:39

Oslo (ANB): – Vi kjemper i toppen i hvert eneste rally, og nå er vi på andreplass i VM. Det er lenge siden sist. Det føles helt utrolig, gliste en smørblid Solberg til wrc.com etter målgang på den siste etappen søndag.

Spydebergingen ble nummer to for andre VM-runde på rad, og kastet seg om halsen på en fan etter målpassering. En liten time tidligere trodde imidlertid østfoldingen at han hadde ødelagt alt sammen.

– Shit!
Det ble dramatisk på den fjerde av søndagens sju avsluttende etapper i Tyrkia. Petter Solberg hadde festet et godt grep om andreplassen i rallyet, men fikk trøbbel under meget vanskelige forhold.

De to første fartsprøvene på avslutningsdagen ble avlyst som følge av voldsomme nedbørsmengder i Istanbul-området natt til søndag. Vannmengdene skapte også trøbbel da førerne endelig kom på veien.

– Shit! Det var forferdelig gjørmete der ute. Jeg kjørte av veien og traff et tre, sa Solberg til wrc.com etter målgang.

Spydebergingen fryktet at andreplassen var i fare, men bak fikk også konkurrentene problemer. Dani Sordo kjørte lenge glitrende, men to kilometer før mål måtte spanjolen gi seg med tekniske problemer.

– Ville være smart
Dermed var Solbergs andreplass klar – og østfoldingen valgte å trygge det hele på de to avsluttende prøvene. Kampen mot Sebastien Loeb ble innstilt.

– Jeg prøvde alt jeg kunne i dag tidlig, men etter at jeg traff treet på den fjerde prøven, tenkte jeg «glem det», sa Solberg.

– Det gjaldt å være litt smart, og ikke ta så altfor store sjanser, tilføyde han.

Arrangørenes avgjørelse om å avlyse søndagens to første fartsprøver ble for øvrig hilst velkommen av samtlige team. Allerede lørdag klaget flere førere og teamsjefer på at forholdene enkelte steder var i overkant røffe.

Andreplassen i Tyrkia sender Petter Solberg opp på andreplass i VM-sammendraget med 53 poeng. Ledende Loeb har ikke mindre enn 93.

Tett og jevnt
For Henning Solberg og kartleser Ilka Minor bød Rally Tyrkia på mye problemer. Både fredag og lørdag fikk duoen trøbbel med bilen – og symptomatisk nok kom de til mål med et flatt dekk også søndag.

Storebror Solberg var imidlertid ingen slagen mann til tross for en litt skuffende 13. plass.

– Jeg har funnet en god rytme, og kan ikke være lei meg. Skulle gjerne ha startet på nytt igjen mandag, smilte han til wrc.com.

En ny sjanse får han imidlertid først under VM-runden i New Zealand i mai. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.