RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake som en vinner

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
Mr.X.F.Royal var strålende på Bjerke nest sist og har ladet batteriene. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny torsdag
V5 Bergen: Wassberg-show i Bergen
Oddstips 1: Redknapp bryr seg ikke om Europa
Oddstips 2: Ingen engelsk suksess i Kiev

Både Klosterskogen og Bergen travpark inviterer til V5-spill torsdag kveld, før Bjerke travbane overtar med storløpshelg. Det er spesielt fine løp i Skien denne torsdagskvelden og vi finner vår banker allerede i V5-1.

Klikk her for å se våre V5-tips til Klosterskogen

Det handler om meget kapable 5 Mr. X.F. Royal som var outstanding i sitt seiersløp på Bjerke nest sist. Til tross for at Hamre-traveren måtte gå utvendig for storfavoritten Global Karanar, så kom den flotte Mr. Commissioner-sønnen alene til mål (hvorfor er det forresten ikke flere som bruker Mr. Commissioner som avlshingst?). 13.2 landet Mr. X.F. Royal på den kvelden og det var en femstjernes prestasjon. Kom så ut igjen på Sørlandet allerede fire dager etterpå og ble spilt til storfavoritt, men måtte da gi tapt for One More Flight oppunder mål. Det var det ingenting å si på, det løpet kom nok altfor tett på det krevende løpet på Bjerke. Noe også Frode Hamre bekrefter, men han valgte å starte all den tid hesten var starterklært og trengte startpoeng.

5 Mr. X.F. Royal var aldri meldt til Norsk Travderby og har således forholdsvis lite penger på konto. Gjorde et kanonløp sist han gjestet Klosterskogen. Det var i påsken der hesten tok en meget sterk tredjeplass bak Glideable Volo og Muscles Wiking B.R. i et knalltøft fireårsløp. Møter riktignok et par bra konkurrenter torsdag, men vi tror Frode Hamre kjører seg tidlig til tet her, og uten galopp er vi ikke i tvil om at Hamre sitter bak den beste hesten. Banker.
Rangering V5-1: A: 5 B: 2-8-4 C: 1-6-9-7 D: 3

Annonse: Lerum/Grøstad med fem førstevalg i V75 på Bergen travpark lørdag og kr 97 025 innspilt

V5-2 - Varmblodshester 1700 meter autostart
Som vi antydet i våre tips til Klosterskogen for fjorten dager siden, så er det all grunn til sette spørsmålstegn ved vinnerviljen til 2 Korean Dior. Han fikk dirigere i front, men ble likevel tatt ned av enkle Lack Of Limits mot mål. Nå er det endelig sprint igjen, og det er en fordel for fireåringen, men han møter samtidig litt bedre hester og blir ikke mer enn en snau favoritt hos oss.

11 Games We Play bankerspilte vi i hestens nest siste start på Klosterskogen (25. juli). Da sporet vallaken til Evy Marie Brinch hele veien, og vant meget uanstrengt. Sist i V75 ble det håpløs galopp direkte. Nå er det sprint, som normalt ikke er noe pluss, men på kapasitet er han best. 4 Quitero Santana tok turen til Bergen for fjorten dager siden for å delta i Vestlandsløpet. Gjorde et bra løp i kvaliken til tredje, men var svak i finalen. Sprint passer fint og hesten er rask i vei.

5 Hamilton Avenue er jevn og travsikker. Ikke så rask fra start, dermed er det litt sjanseartet hvor hesten havner fra start her. 10 Gigant Pay har fått et par løp i kroppen og ser ut til være litt i fremgang. Vidar Hop er god makker på hester som må smygkjøres. 1 Honest Harry kan få lederryggen, og da er det alltid skummelt med siste indre på Kloster. Ikke glem at hesten vant et V75-løp på Leangen i fjor fra nettopp lederryggen.
Rangering V5-2: A: 2 B: 11-4-5 C: 1-10-6-3-9-8 D: 7-12

V5-3 - Varmblodshester 1700 meter autostart
Fryktelig svak kvalitet på den tredje avdelingen, og da prøver vi likegodt 10 Odorox Sand som vårt førstevalg. Fireåringen har gjort flere fine løp i sin hittil korte karriere, og ikke minst vist at han tåler å gjøre litt selv. Det er en god egenskap i slike felt som dette, selv om bakspor trekker ned.

1 Peter Plys kunne skaffet oss 60 000 kroner på forslagene våre 18. august, men firte da litt fra tet. Har ikke imponert i sine to løp etter det, men dette er en overkommelig oppgave for Tvedt-traveren. Førstespor er dog sjanseartet, og blir hesten overflydd blir det enda mer sjanseartet. Uansett skal fireåringen duge her. 9 Lucy Springer er ingen stjerne, men som Høitomt sier i forkant av dette løpet, hun duger her. Smygspor fra start og Høitomt får som kjent riste liv i de fleste firbeinte han kjører.

3 Likely Ann kan litt og har en ypperlig kusk, det kan faktisk være nok her. 11 Washera P.T har vist litt tegn til bedring i det siste, men orker ikke å gjøre mye selv. Ellevtespor er således vrient.
Rangering V5-3: A: 10 B: 1-9-3 C: 11-2-6-5-8-12-7-4

V5-4 - Varmblodshester 1700 meter autostart
Alexander Heisholt er offensiv og positiv med tanke på mulighetene til 4 Mighty Lady som kommer tilbake etter to måneders pause. Var ikke som best i de siste løpene før løpspausen, men har altså vunnet V75-løp i år, kapasiteten er med andre ord udiskutabel. Fjerdespor bak bilen betyr tet (dersom hoppa traver feilfritt da) og da prøver vi et frekt førstevalg. 1 Speedy Scarlett E. skuffet igjen sist og ga seg skuffende lett mot Burj Al Arab. Da satt hesten i tet. Stensrud-traveren viste både styrke og mot i fjor, i år viser han ingen av delene. Fra førstespor kan det uansett bli helt perfekt torsdag.

7 Veeren Dior står med tre seire på sine fem siste starter, alle er tatt på Klosterskogen. Er kjapp i vei og selv om sporet er litt langt ute, må nesten Veeren Dior på bongen igjen. 9 Burj Al Arab får sin eier Rene Werth i sulkyen, det er et minus. Men hesten var meget bra sist. Det var også 8 Dorado, men sporet er dårlig her og Dorado er heller ingen startrakett. 11 Fabian As spurter fort med ryggløp, Kolle sørger nok for det.
Rangering V5-4: A: 4 B: 1-7 C: 9-8-11-3-6-2-12-5-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-5 - Kaldblodshester 1700 meter voltestart
Ikke mange vinnerkandidater i V5-finalen, som på forhånd kan se ut som et tohesters-oppgjør mellom 2 Johan Herbjørn og 9 Torpa Glad. Førstnevnte har ikke helt funnet seg selv igjen, etter den uheldige episoden på Jarlsberg under Grand Prix-weekenden der. Var uansett klart bedre sist kontra nest sist og vi forventer en enda mer opplagt Johan Herbjørn her. Andresporet i volten skal normalt ikke by på problemer da det kun er seks hester i volta og vi setter Johan Herbjørn og Johan Herbjørn Undem knepent først.

9 Torpa Glad slo nevnte Johan Herbjørn sist, men klarte ikke svare smygkjørte Rokne Eld. Torpa Glad er normalt kjapp i vei med voltestart og kan være tidlig oppe fra tillegg her og har selvsagt en solid vinnersjanse. 3 Brødsjø Stina er normalt ikke i klassen til våre to favoritter, men her kan det bli lederrygg og det betyr altså muligheten via siste indre på Klosterskogen. Kjørte seg fast sist og liker i tillegg sprint.

7 Lykkje Odin har ingen fordel av verken sprint eller voltestart, og må nok belage seg på å gå rundt hele feltet her. Det ser tøft ut, selv om Lykkje Odin er tøff i sluttfasen. 5 Lille Grete har vært uheldig i sine siste starter og er den siste vi kan se med vinnersjanse i dette løpet.
Rangering V5-5: A: 2 B: 9 C: 3-7-5-1-4-11-6 D: 10-8

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere