RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake til start

Sist oppdatert:
Nå har en av de store spillklassikerne endelig kommet til Xbox 360, eller endelig ... hmmm ...

(Spillmagasinet): «Football Manager» er laget av Sports Interactive, de som tidligere laget «Championship Manager».

Deres versjon av det vakreste spillet på jorden er den beste simuleringen av å være fotballmanager man kan få, om man ikke heter Erik Soler. Da simuleres det med virkelige mennesker.

Nå til Xbox 360

Nå har spillet kommet på Xbox, en slags nedstrippet versjon av spillet man kjenner fra PC. Alle de tingene man kjenner fra PC-versjonen er her, men grafikken er dårligere (Ja, det gikk visst an) og man kan spille færre ligaer.

På pluss-siden har man lagt på at man kan arrangere cuper og korte ligaer over Xbox Live. Akkurat det siste har vi dessverre ikke fått testet, kun på teoristadiet - da vi foreløpig ikke fant noen å spille med.

Det regner vi med at vil forandre seg, muligens. Det vi er sterkt skuffet over er at man ikke kan spille et fullverdig spill over nett.

«Vi er sterkt skuffet over er at man ikke kan spille et full-verdig spill over nett»

Kontrollen har fått en oppdatering og er egentlig, etter mye prøving og feiling, godt justert til å være på konsoll. Bedre enn vi er vant til i hvert fall fra fotballmanagerspill på konsoller.

Kun en liga

Det som dessverre trekker like mye ned som at du sjekker opp den fineste dama på byen og hun sovner på sofaen, er at du kun kan simulere en liga.

Dette er sikkert for å gjøre spillopplevelsen raskere, men da tar man bort utrolig mye av det som gjør «FM» morsomt: Å oppdage det nye store talentet. Kun de to øverste divisjonene i ligaen er også med. Så spillet blir egentlig kun interessant om man vil spille en av de fire-fem største klubbene innenfor hver liga.

Et ekstra pluss skal det likevel få for en liten nyhet: Når man venter på at kamper skal simuleres så kommer det opp en liten quiz. Du kan riktgnok ikke svare, men det er litt underholdning mens man venter.

Forventet mer

Når det gjelder achievements er disse spredd rundt omkring og gir deg fra 1 poeng og oppover (for å vinne en kamp eller signere en spill). Greit nok, men det er noe spredt. Litt som et hagleskudd i sterk kuling motvind.

Det er vanskelig å anbefale dette spillet som en erstatning av PC-versjonen, men har du ikke den tror vi neppe du kan finne noe bedre konsollmanagerspill - hvis du vil være manager for et storlag.

Likevel, vi hadde forventet at det skulle være noe bedre.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere