Tilbakefall for Romøren

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Bjørn Einar Romøren fikk vondt i ryggen da han gjennomførte sine første hopp etter ryggoperasjonen.

14.03.13 20:38

I fjor høst måtte Bjørn Einar Romøren under kniven for å få orden på en ryggskade som hadde plaget ham de siste sesongene.

Hosle-hopperen fortalte Nettavisen tidligere i vinter at han hadde et håp om å være tilbake til helgens renn i Holmenkollen. Og for cirka to uker siden gjennomføre han sine første hopp etter operasjonen.

Hopper ikke mer i vinter
Men nå forteller 31-åringen til Nettavisen at det ikke blir flere hopp på ham denne vinteren.

- Jeg kom i gang med hoppingen for to uker siden, men jeg fikk ikke helt den knallgode følelsen etter det. Jeg hoppet egentlig ganske bra, men jeg fikk vondt i ryggen da jeg hoppet, og det likte jeg ikke. Så nå har jeg tatt en liten pause igjen fra hoppbakken. Når jeg fikk vondt, så tenker jeg at det er bedre å ta et steg tilbake og være enda sterkere når sommeren kommer, sier Romøren til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nå skal jeg heller bruke tiden godt fram mot plasthoppingen i sommer. Jeg håper å få trent en god del. Det er neste år som gjelder og da er det ikke vits å risikere noe nå. Det har vært en lang oppbygning og jeg hadde kanskje håpet at det skulle gå kjappere. Men sånn er det med rygg, man vet ikke hvor lang tid det kommer til å ta. Jeg får bare håpe at resultatet blir bra til slutt, sier Hosle-hopperen.

- Jeg er positiv
Til tross for at sesongen nå er over for Romørens del, depper han ikke av den grunn.

- Jeg begynner å bli vant til å få noen slag i trynet, så det her går bra. Jeg er positiv. Man må være forberedt på at det vil gå opp og ned. Det er sånn at man ikke har fremgang i hver eneste treningsøkt. Og spesielt med en skade som jeg har hatt, så er det enda høyere risiko å få tilbakefall, men det var jeg klar over. Det er selvfølgelig irriterende, men sånn er det.

- Jeg hadde en veldig god følelse i de hoppene jeg gjorde, og det er bra. Det var godt å få den følelsen av å hoppe igjen, sier Romøren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Nå skal Bjørn Einar i stedet få med seg Holmenkollsøndagen som tilskuer.

- Jeg drar opp til Holmenkollen og tar med meg kameraet mitt. Jeg håper det kommer mange folk, sier 31-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.