RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilfredshet i Saxo Bank-leiren

Foto: Laurent Cipriani (Scanpix/Ap)
Sist oppdatert:
Både Contador og Riis var fornøyd med kjøringen opp Plateau de Beille.

Alberto Contador mistet noen sekunder til de øvrige sammenlagtfavoritten på etappen opp Luz-Ardiden.

På lørdagens etappe opp Plateau de Beille tapte han to sekunder til Andy Schleck, men satt i samme gruppe som Cadel Evans, Thomas Voeckler og Fränk Schleck.

Les mer:Belgisk sjokkseier opp Plateau de Beille

Contadors sjef, Bjarne Riis, var godt fornøyd med spanjolens utvikling.

Fornøyd
- Jeg er fornøyd for jeg synes vi så en bedre Alberto (Contador) enn de forrige dagene. Det er et godt tegn, og det gir motivasjon før Alpene, sa dansken etter etappen.

Den siste bakken ble preget av avventende kjøring blant favorittene. Faktisk var det bare Samuel Sanchez og Jelle Vanendert som stakk fra gruppen med favorittene.

Det er ikke noen som tør å risikere noe. Vi mangler en Alberto med litt bedre bein enn han har nå. De kommer seg nok. Touren er helt åpen etter dagen. Det er kun Sanchez som gjør en forskjell, og hvis det fortsetter slik, så vinner han jo. Men det gjør det kanskje bare enda mer interessant når vi kommer til alpene, varsler Saxo Bank-sjefen.

Riis fortsatte med å si at han var overrasket over at så mange satt igjen, men konstaterte at det ikke er noen som har beina til å rykke fra.

- Ikke min måte å sykle på
Også rytteren selv var ikke misfornøyd med etappen, selv om han ikke hadde kreftene til å rykke fra sine konkurrenter.

- Kalenderen har løpt fra meg litt, og jeg var ikke helt klar til Tour de France. På den måten er jeg fornøyd. Nå skal jeg komme meg, og tenke på de neste etappene, sa spanjolen etter etappen.

Kneet som tidligere har vært et problem for klatrekongen er nå bra igjen.

- Jeg merket ikke noe til det. De andre har hatt en roligere start på touren med hensyn til velt. De har ikke hatt noen skadet, mens jeg har hatt mange problemer.

Nå ser 28-åringen frem til de neste fjelletappene.

- Jeg blir bedre og bedre. Det hadde vært fint å være i stand til å vinne. Jeg liker ikke å kjøre sånn (uten å angripe, journ. anm.), det er ikke min stil. Jeg vil prøve å vinne noe tid i alpene, varsler den regjerende mesteren.

Neste sjanse for Contador og de andre sammenlagtfavorittene kommer mest sannsynlig på torsdag. Det er en hard etappe på onsdag, men da er det ikke målgang på toppen av et fjell så trolig vil favorittene komme inn sammen.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (16. juli) :

Tour de France har hatt målgang på Plateau de Beille fire ganger tidligere. Hva har de fire som har vunnet disse etappene til felles?

1) De vant Tour de France samme år som de vant etappen til Plateau de Beille 2) De vant klatretrøyen samme år som de vant etappen til Plateau de Beille 3) De har alle kjørt for Rabobank

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere