RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilgir Rekdal likevel

Foto: BrannTV
Sist oppdatert:
- Håper at vi en gang i fremtiden vil ta hverandre i hånden, sier Eirik Bakke.

Det var steile fronter på Brann Stadion torsdag kveld. For åpent kamera kalte Aalesund-trener Kjetil Rekdal Brann-spiller Eirik Bakke for alkis.

Etterpå prøvde Rekdal å beklage, men Bakke var ikke interessert i å tilgi.

- Nei, det kommer ikke til å skje, sa Bakke til ventende journalister som ville vite om de to kom til å ta hverandre i hånden.

Så la Bakke til:

- Vi har aldri vært venner, og kommer ikke til å bli det heller.

Les også: Rekdal kalte Bakke «alkis»
Kåfjord: - Kan ikke ha det sånn
Bakke: - Tar ikke Rekdal i hånden!

Helomvending
Fredag gjør imidlertid den tidligere Leeds-proffen helomvending. Nå vil han likevel skvære opp.

- Jeg håper at vi en gang i fremtiden vil ta hverandre i hånden. Jeg ønsker å sette en strek over det hele og fokusere på fotballen, sier han til TV 2 Sporten .

- Det passet seg ikke i går. Men jeg håper vi kan gjøre det en gang i fremtiden, legger han til.

Også Kjetil Rekdal har snakket ut fredag, og slik forklarer han det kontroversielle ordvalget.

- Jeg ble så provosert at jeg fant ut at det var det ordet som stakk verst, og derfor brukte jeg det. Årsaken til jeg brukte ordet bunner nok ut i at Bakke var involvert i en uheldig episode med fyllekjøring da han var i Leeds. Jeg er jo Leeds-supporter og ble skikkelig forbanna på han for det. I ettertid ser jeg jo at det var et ord jeg ikke burde brukt, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Opprørt fotballpresident
Eirik Bakke håper nå at Norges Fotballforbund lar saken ligge. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at Kjetil Rekdal slipper unna en sanksjon.

- Jeg reagerer relativt kraftig, det gjør jeg. Jeg vil si det såpass i klartekst som at en slik måte å tiltale hverandre på, vil jeg ikke ha i norsk fotball. Dette bryter med den måten jeg ønsker at vi skal oppføre oss på. Dette handler egentlig om folkeskikk, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til Nettavisen, men uten å spekulere i hva som er riktig straff.

Også Aalesund-direktør Henrik Hoff varsler et oppgjør med Rekdal.

- Dette reagerer vi på, fordi det er en type ord som ikke skal falle selv i kampens hete. Jeg har overhodet ikke sansen for denne typen ord. Hvilken type reaksjon det blir, får vi ta senere. Vi må summe oss litt og få klarhet i alt som har skjedd. Det er jo to som er involvert. Eirik sier jo også en del ting. Nå må vi få hele bildet, sa Hoff til Nettavisen torsdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere