Alaphilippe rykket til drøyt to kilometer før mål og kunne sykle alene over målstreken på den første etappen i årets Tour de France.

Michael Matthews ble nummer to, mens Primoz Roglic tok tredjeplassen.

Rittet bar preg av spesielt to dramatiske massefelt.

Med drøyt 40 kilometer igjen til mål utløste en tilskuer en forferdelig massevelt da Jumbo-Vismas Tony Martin ble hektet i tilskuerens plakat. Sonny Colbrelli og Alaphilippe var blant stjernene som gikk ned, viste bildene hos TV 2.

Flere ryttere måtte jobbe for å komme opp i hovedfeltet igjen.

- Jeg kan ikke huske sist så mange gikk i en velt. I verste fall får vi de første som må bryte, sier Christian Paasche i TV 2.

Jasha Sütterlin (Team DMS) måtte bryte etter velten. Han er dermed den første rytteren til å bryte årets Tour de France.

Guardian-journalist Ed Aarons er blant flere som reagerer kraftig på tilskuerens idiotiske påfunn.

- For en idiot, skriver Aarons.

En tilskuer som holdt opp en plakat for kamera med påskriften «Hei, bestefar og bestemor» sørget for kaos.

Situasjonen irriterte TV 2s sykkelkommentator Mads Kaggestad.

- Det irriterer meg at folk er så opptatt av å få oppmerksomhet. Tour de France er gøy og skaper begeistring, men det viktigste er rytternes sikkerhet, så her vi tilskuerne ha respekt for rytterne og holde avstand til kanten av veien, sier han til kanalen.

Senere lørdag kveld melder den franske avisen Quest-France at tilskueren er anmeldt til politiet av Tour de France-arrangøren, noe Tour de France-direktør Christian Prudhomme selv bekrefter overfor avisen.

Tilskueren skal imidlertid fortsatt ikke være funnet etter å ha forlatt området umiddelbart etter hendelsen.

Om ikke det var nok fant nok en massevelt sted syv kilometer før slutt. Denne gangen var det ingen tilskuere involvert, men med større fart enn det første veltet, ble det muligens større skader enn i det første veltet.

Chris Froome var blant dem som gikk ned, mens også Tadej Pogacar måtte av veien i veltet.