Alexander Kristoff er inne i sin andre proffsesong.

Det som kunne blitt nordmannens første proffseier ble spolert av noen litt for ivrige tilskuere på den første etappen av Tour of Oman tirsdag.

- Det ødela for oss i dag, sier Kristoff til procycling.no og legger til;

- Det burde vært sperringer de siste 500 meterne i hvert fall - det var likt for alle så vi kan ikke skylde på det. Men farlig var det.

Sterk Phinney
Etappen ble vunnet av lynraske Theo Bos. Nederlenderen spurtslo Mark Cavendish (HTC-Highroad) og Roger Kluge (Skil-Shimano) etter at BMC Racing Team forsøkte å trekke opp Kristoff.

Les også: Bos er sjef i Oman

- Trakk opp Kristoff og (John) Murphy med 500 meter til mål. Sprinten vil gått bra, men fire tilskuerne i veibanen gjorde det vanskelig, skrev Kristoffs lagkamerat, Taylor Phinney, på twitter etter målgang.

Noen sekunder senere tikket også følgende melding inn:

Noe på gang, Kristoff?
- La oss si det slik: Folket i Oman er ikke veldig vant til konseptet landeveissykling.

Phinney debuterer for BMC Racing Team i forbindelse med Tour of Oman. Alexander Kristoff startet derimot sesongen tidligere, og har allerede syklet to harde etapperitt før han ankom Oman.

23-åringen har ikke fått det helt til å stemme i verken Tour down Under eller Tour of Qatar, men nå føler Kristoff at det er noe på gang.

- Vi kunne klart topp tre i dag. Det var en kombinasjon av uflaks og at vi var litt sent ute (med opptrekket). Men det begynner å løsne, avslutter Kristoff.

Ifølge Mark Cavendish vil sprinterne få to eller kanskje tre nye muligheter i Tour of Oman.

Diskuter Tour of Oman i vårt diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED