*Nettavisen* Sport.

Tilskuerfiasko for Start

Foto: (Scanpix)

En, to, tre¿63. Arrangørene hadde en enkel jobb med å telle tilskuere da Start spilte 1-1 mot Midtjylland.

09.12.05 07:06

ODD STADION, SKIEN (TV 2 Nettavisen): IK START-FC MIDTJYLLAND 1-1:

Fotball-statistikere rundt om hevet nok øyebrynene sine etter at billettørene hadde samlet inn tallene fra telleapparatene i Skien.

Med et sukk som hørte hjemme i en begravelse, kunne speaker med bløte konsonanter berike publikum, presse og en hel haug med funksjonærer med kveldens tilskuertall.

- Ehh¿sekstitre.

Mange synspunkter
Etter matchen kom Start-trener Tom Nordlie med synspunkter som kanskje kan redde Royal League-interessen i kampene fremover. Går noen av idéene hans hjem til RL-arrangørene, bør Nordlie kanskje ta over jobben til folkene bak turneringen, som mange mener har siktet litt for høyt.

- Hva gjelder fasiliteter bør man kanskje senke ambisjonsnivået et par hakk. Nye stadioner er på gang i nesten hver eneste eliterserielagsby, og vil stå klare om få år. I mellomtiden bør det være rom for å spille noen av kampene innendørs, mener Nordlie. Han understreker at han tror turneringen har kjempepotensiale sportslig sett.

Arbeiderklassen
- Her har vi muligheten til å få internasjonal matching mot de beste lagene i Skandinavia etter sesongslutt og det må vi ta vare på.

Men:

- Da må alle være litt smidigere. Husk at fotball er for arbeiderklassen. De fortjener ikke å stå ute i ti blå og fryse tredje søndag i advent, sier Nordlie og hinter at han synes at spesielt kampene mot Vålerenga burde vært spilt innendørs.

Elektrisk stemning
- Stemnigen på fotballkamper i innendørshaller blir helt elektrisk. Med 8-9000 i Vallhall blir det omtrent som 90 000 på San Siro i Milano, mener Start-treneren og tenker tilbake til kvalifiseringskampen da han trente Sandefjord i 2003.

- TV-selskapene får heller akseptere at ballen går i taket en gang eller to, synes han.

Nordlie rister også på hodet over Royal League-arrangørenes arrgument om at det skal være en viss avstand mellom reklameskiltene og side- og dødlinja.

- I Sørlandhallen manglet det visstnok en meter for å få hallen godkjent. Dermed ble vi beordret til Skien. Men tror du ikke skiltene var flyttet helt inn til trenerbenken! Jeg tror ikke det er noe særlig forskjell på å klinke hodet i veggen i Sørlandshallen i forhold til i skiltene på Odd stadion.

Klanen-innrykk
Daglig leder i Start, Harald Andersen, er optismist med tanke på søndagens oppgjør mot Vålerenga. Han tenker ikke på resultatet til slutt, men på hvor mange som vil ta turen de 16 milene fra Kristiansand i sør og like mange mil fra Oslo.

- Jeg tror publikum vil få en helt annen opplevelse til helgen, mener Andersen.

Starts billettellermannskap bør skjerpe seg før den kampen. Vålerengas supporterklubb, Klanen, har ifølge talsperson Gjermund Nortug nemlig planer om å ta turen.

- Jo da, vi kommer vi. Foreløpig har vi satt opp to busser, sier Nordtug til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag