Gazzetta dello Sport skrev søndag at Bjarne Riis hadde solgt sitt sykkellag til russiske Oleg Tinkoff for i overkant av 50 millioner kroner. Ifølge den italienske avisen skulle Riis ha solgt laget på grunn av en pågående etterforsking i regi av Antidoping Danmark og Michael Rasmussens vitneutsagn om doping i sykling.

– Vi kommenterer normalt ikke rykter. Men jeg kan avkrefte at Oleg Tinkoff har kjøpt laget, uttaler Saxo Banks pressesjef Allan Jørgensen til BT senere søndag.

Også Oleg Tinkoffs juridiske rådgiver Stefan Feltrin avkrefter avtalen.

– Det er feil å si at vi har kjøpt Riis' lag. Ingenting er skrevet under og vi snakker fortsatt med flertallige lag om mulige prosjekter, forteller Feltrin til Cyclingnews.

– Vi er fortsatt i samtaler med Riis, vi har vært i samtaler i to måneder på tross av tidligere uenigheter, men det er kun et av prosjektene vi vurderer, fortsetter han.

Saxo Banks pressesjef vil ikke uttale seg om samtalene Feltrin henviser til.

– Jeg kan kun si at han ikke har kjøpt laget, understreker Allan Jørgensen.

Oleg Tinkoff lot seg intervjue av Cyclingnews for kort tid siden, i intervjuet snakket russeren om sine planer om å sponse Peter Sagans Cannondale og starte sitt eget World Tour-lag i 2015.

Les om Tinkoffs planer:Sagans lag i forhandlinger med Tinkoff

– Etter Olegs intervju med Cyclingnews mottok vi forespørsler fra flere lag, både World Tour- og profesjonelle kontinentallag og andre ideer for lag fra folk i Italia, Frankrike, Storbritannia og USA. Vi er fortsatt i samtaler med flere av dem og vurderer forslagene deres, men ingenting er signert, forteller Feltrin.